Overslaan en naar de inhoud gaan

Carmen fietst Tour de France in strijd voor gelijkheid

Geplaatst opzondag 23 juni 2019 - 16:15

De 27-jarige Carmen Acampo uit Banholt gaat de uitdaging van haar leven aan. Zij rijdt in juli alle etappes van de Tour de France.

Carmen en negen andere vrouwen uit verschillende landen rijden een dag vóór de profwielrenners elke rit van begin tot einde. De dames van Team InternationElles doen dit om aandacht te vragen voor gelijkheid voor vrouwen in sport.

Van de kalender
Dat blijkt nodig, aangezien de UCI onlangs de vrouweneditie van Waals Pijl en Luik Bastenaken Luik van de kalender haalde. "Dat is heel krom. Wij willen aantonen dat wij de hele Tour kunnen fietsen. Die ongelijkheid is er nog steeds. Wij vragen de mensen die er iets aan kunnen doen om er ook echt iets aan te gáán doen", zegt Carmen.

3500 kilometer
Team InternationElles bestaat uit tien vrouwen uit zeven verschillende landen. Carmen is de enige Nederlandse. Zij heeft sinds maart meer dan zesduizend kilometer getraind om de tocht tot een goed einde te brengen. De eerste etappe op vrijdag 5 juli is 194,5 kilometer lang. De start én finish liggen in Brussel. Een dag later start gaat het 'echte' peloton van start. In totaal staan er bijna 3.500 kilometer op het programma.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen