Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Carmen fietst Tour de France in strijd voor gelijkheid

Geplaatst opzondag 23 juni 2019 - 16:15

De 27-jarige Carmen Acampo uit Banholt gaat de uitdaging van haar leven aan. Zij rijdt in juli alle etappes van de Tour de France.

Carmen en negen andere vrouwen uit verschillende landen rijden een dag vóór de profwielrenners elke rit van begin tot einde. De dames van Team InternationElles doen dit om aandacht te vragen voor gelijkheid voor vrouwen in sport.

Van de kalender
Dat blijkt nodig, aangezien de UCI onlangs de vrouweneditie van Waals Pijl en Luik Bastenaken Luik van de kalender haalde. "Dat is heel krom. Wij willen aantonen dat wij de hele Tour kunnen fietsen. Die ongelijkheid is er nog steeds. Wij vragen de mensen die er iets aan kunnen doen om er ook echt iets aan te gáán doen", zegt Carmen.

3500 kilometer
Team InternationElles bestaat uit tien vrouwen uit zeven verschillende landen. Carmen is de enige Nederlandse. Zij heeft sinds maart meer dan zesduizend kilometer getraind om de tocht tot een goed einde te brengen. De eerste etappe op vrijdag 5 juli is 194,5 kilometer lang. De start én finish liggen in Brussel. Een dag later start gaat het 'echte' peloton van start. In totaal staan er bijna 3.500 kilometer op het programma.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen