Overslaan en naar de inhoud gaan

Carine Crutzen speelt topvrouw Neelie Kroes

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 7:08

In Almere gaat zaterdag 'NEELIE!' in première, een stuk van Theatergroep Suburbia over oud-minister en voormalig eurocommissaris Neelie Kroes. Carine Crutzen uit Heerlen speelt de vroegere topvrouw.

Het stuk is geschreven door Léon van der Sanden en geregisseerd door Julia Bless.

Geen contact
De actrice verwacht niet dat Kroes zelf komt kijken, vertelt ze tegen het ANP. "We hebben haar laten weten dat we dit gingen spelen, dat is voor kennisgeving aangenomen, maar er is geen contact met haar geweest. Ik denk wel dat ze vrienden stuurt."

Nooit ontmoet
Crutzen heeft Kroes ook nooit ontmoet. "Ik ben wel in De Balie in Amsterdam geweest toen ze er in het openbaar werd geïnterviewd. Na afloop dacht ik: Zal ik naar haar toegaan en zeggen: 'Ik ga u spelen'? Ik heb het toch niet gedaan. Ik dacht: 'Ze gaat mij toch niks vertellen, ik ga hier niks uithalen.' Het zou misschien zelfs verstorend hebben gewerkt."

Bestudeerd
Crutzen bereidde zich voor door de twee biografieën over Kroes te lezen, net als interviews met haar, en geluids- en beeldmateriaal te bestuderen. "Hoe praat ze, hoe beweegt ze? Maar dan zit je nog met kanten van Neelie die bijna niemand ziet. Ze was twee keer getrouwd, ze heeft een kind. Hoe combineerde ze dat? Er zoemen verder dingen rond. Ze was denk ik ook weleens naïef en niet zo verstandig."

Zwakke plekken
De toeschouwers krijgen daarom niet alleen de 'sterke' Neelie te zien. "Natuurlijk heeft ze zwakke plekken, die heeft iedereen. Die kennen we alleen niet. Ik zit niet met haar aan tafel. Maar we zijn er naar op zoek gegaan, met de schrijver en de regisseur. Je kijkt hoe ze dealt en reilt en zeilt en dan kun je de andere Neelie gaan vermoeden: zo zou het kunnen zijn."

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen