SP:'Defensie vertraagt onderzoek naar Chroom 6'

De SP in de Tweede Kamer vindt het onacceptabel dat het onderzoek naar de kankerverwekkende verf chroom-6 zo lang duurt.

Oppositie in Kamer: Chroom-6 onderzoek moet sneller

Minister Hennis-Plasschaert moet haast maken met het onderzoek naar de gezondheidseffecten van verf met het kankerverwekkende chroom-6.

Geen gevaar defensiepersoneel in Brunssum en Eygelshoven

Defensiemedewerkers die werken op de voormalige NAVO-werkplaatsen in Eygelshoven en Brunssum lopen geen extra gezondheidsrisico's.

CARC-depot Eygelshoven
Oud-werknemers getuigen over gebruik chroom-6-verf

Oud-werknemers van de voormalige defensiewerkplaatsen in Eygelshoven en Brunssum hebben woensdag getuigenverklaringen afgelegd voor de rechtbank in Maastricht.

Chroomverf: meer kans op longkanker

Mensen die langdurig met Chroom-6-verf hebben gewerkt, lopen tot 20 procent meer kans om longkanker te krijgen dan gemiddeld.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts