SP:'Defensie vertraagt onderzoek naar Chroom 6'

De SP in de Tweede Kamer vindt het onacceptabel dat het onderzoek naar de kankerverwekkende verf chroom-6 zo lang duurt.

Oppositie in Kamer: Chroom-6 onderzoek moet sneller

Minister Hennis-Plasschaert moet haast maken met het onderzoek naar de gezondheidseffecten van verf met het kankerverwekkende chroom-6.

Geen gevaar defensiepersoneel in Brunssum en Eygelshoven

Defensiemedewerkers die werken op de voormalige NAVO-werkplaatsen in Eygelshoven en Brunssum lopen geen extra gezondheidsrisico's.

CARC-depot Eygelshoven
Oud-werknemers getuigen over gebruik chroom-6-verf

Oud-werknemers van de voormalige defensiewerkplaatsen in Eygelshoven en Brunssum hebben woensdag getuigenverklaringen afgelegd voor de rechtbank in Maastricht.

Chroomverf: meer kans op longkanker

Mensen die langdurig met Chroom-6-verf hebben gewerkt, lopen tot 20 procent meer kans om longkanker te krijgen dan gemiddeld.

Snel akkoord over coulanceregeling gevaarlijke verf

De militaire vakbonden verwachten in februari een akkoord met Defensie, over de coulanceregeling voor oud-werknemers die ziek zijn geworden door de kankerverwekkende chroom6-verf.

Vreeman begeleidt onderzoek gifverf

PvdA-prominent Ruud Vreeman wordt de voorzitter van de zogeheten paritaire commissie die het RIVM-onderzoek naar de gifverf-affaire binnen Defensie gaat begeleiden.

Advocaat: onderzoek gifverf Defensie afleidingsmanoeuvre

Het heeft geen enkele zin om nog een lang en uitgebreid onderzoek te doen naar de maatregelen die Defensie trof om medewerkers te beschermen tegen de giftige verf CARC.

Nieuw onderzoek naar defensiewerkplaatsen

Minister Hennis van Defensie heeft ingestemd met een advies van de GGD Zuid Limburg om aanvullend onderzoek te laten doen naar de huidige gezondheidssituatie op de POMS-sites in Eygelshoven en Brunssum.

Onderzoeksleider chroomverf treedt terug

De oud-luchtmachtgeneraal die was aangesteld als leider van het onderzoek naar het kankerverwekkende chroomverf bij Defensie, heeft zich per direct teruggetrokken.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!