Overslaan en naar de inhoud gaan

Carboon niet op podium in mijnstad Geleen

Geplaatst opdinsdag 28 april 2015 - 22:16

De Limburgse dialectgroep Carboon speelt in het Jaar van de Mijnen niet in volledige bezetting in Geleen.

De initiatiefgroep Vetkaol, met leden van Heemkundevereniging Geleen en Theater Karroessel, wilde Carboon dolgraag in december óók een concert laten geven in de Geleense Hanenhof. Het lukt echter niet om de financiën rond te krijgen.

Wel in Sittard
Ad Hoogenboom van de Heemkundevereniging en Jos Bessems van Karroessel vertellen hoe Vetkaol het ‘niet vond kunnen’ dat Carboon wél in de Stadsschouwburg in Sittard zou spelen, maar niét in de mijnstad Geleen. "Daarop zijn we plannen gaan maken", zegt Bessems. "De datum was al geprikt, de band benaderd. Om een evenement te kunnen organiseren, moet je echter ook de begroting rond krijgen."

Weinig plaatsen, hoge prijs
Hoogenboom rekent voor dat een avond Carboon tussen de 13.000 en 14.000 euro zou kosten. Onder meer aan gage voor de band en de dure huur van speciale geluids- en lichttechniek, omdat die in de Hanenhof niet voorhanden is. "Zou je door de kaartverkoop uit de kosten willen komen, dan moet je gezien de capaciteit van de Hanenhof (750 man) een erg hoge prijs rekenen. We wilden echter niet meer vragen dan de schouwburg. Dus hadden we een tekort."

Gemeente
Vetkaol rekende op een bijdrage van de gemeente Sittard-Geleen. Nog voordat een concrete aanvraag was gedaan, bleek al dat van gemeentezijde geen financiële steun te verwachten viel. Op de Glück Auf-feestavond tijdens de MP Feesten in Geleen, op 19 juni, zingen Carboon-frontmannen Henk Steijvers en Ben Erkens wel met de Geleense harmonieën.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Extra kaarten voor concert Carboon in Geleen
Weer extra concert Carboon in Heerlen
Extra-extra concert Carboon ook uitverkocht
Jaar van de Mijnen opening heerlen
Sittard-Geleen kent subsidie toe aan initiatieven M2015
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen