Jan Hendriks van Carboon

Jan Hendriks: herinneringen aan de 'stem van de koempels'

In de nacht van Kerstavond op Eerste Kerstdag overleed Jan Hendriks, tekstschrijver van muziekgroep Carboon. Hendriks gaf als geen ander de Limburgse mijnwerkers een stem.

Jan Hendriks van Carboon
Tekstschrijver Jan Hendriks van Carboon overleden

Jan Hendriks, tekstschrijver van muziekgroep Carboon, is in de nacht van Kerstavond op Eerste Kerstdag overleden.

Lintje voor Jan Hendriks van Carboon

Jan Hendriks, oprichter van de groep Carboon en tekstschrijver van al hun koempel-liedjes is dinsdag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Koempelgroep Carboon stopt er nu echt mee

In het Parkstad Limburg Theater Heerlen valt zaterdagavond het doek voor de dialectgroep Carboon.

Jan Hendriks van Carboon
Jan Hendriks van Carboon stopt

Jan Hendriks, lid van de groep Carboon en tekstschrijver van al hun koempel-liedjes, zet er na september een punt achter.

Limburg krijgt geen genoeg van Carboon

Zuid-Limburg krijgt maar geen genoeg van Carboon.

Extra kaarten voor concert Carboon in Geleen

Voor het concert van dialectgroep Carboon op 1 november in de Hanenhof in Geleen zijn honderd extra toegangskaarten te koop.

Extra-extra concert Carboon ook uitverkocht

Het extra concert van de groep Carboon in het theater Heerlen is inmiddels ook op een haar na uitverkocht. De drie concerten in december zaten al langer vol.

Carboon niet op podium in mijnstad Geleen

De Limburgse dialectgroep Carboon speelt in het Jaar van de Mijnen niet in volledige bezetting in Geleen.

Weer extra concert Carboon in Heerlen

Opnieuw heeft het theater Heerlen een extra concert bijgeboekt van de groep Carboon. De twee extra concerten in december worden er drie.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!