Overslaan en naar de inhoud gaan

Carbage Run: vijf dagen touren op binnenwegen in oud barrel

Geplaatst opmaandag 20 januari 2020 - 15:45

Vijf dagen lang met een twintig jaar oude auto door Europa trekken en vooral veel lol hebben. Dat is het doel van de Carbage Run die maandagochtend van start ging in Eijsden.

Rond de 300 teams hebben zich aangemeld om het avontuur aan te gaan, waaronder de Venlose broers Tom en Joost en hun vader Jos Jacobs. Met een Ford Explorer uit 1998 willen de mannen over vijf dagen finishen in Salzburg in Oostenrijk.

Avontuur
Het idee ontstond een paar maanden geleden aan de keukentafel in het ouderlijk huis. Nadat zoon Tom aan de zomereditie van 2019 had deelgenomen, wist hij de andere twee mannen enthousiast te krijgen. "Om een week lang met elkaar door de Alpen te trekken en met elkaar te slapen. Geweldig", aldus vader Jos.

Video: L1

20 jaar
Om het avontuur aan te gaan en mee te mogen rijden met de Carbage Run moet het voertuig aan een lijst van voorwaarden voldoen. De auto mag bijvoorbeeld niet meer dan 500 euro kosten, moet minimaal 20 jaar oud zijn en aan de veiligheidseisen voldoen.

Binnenwegen
"De bestemming is bekend", vertelt zoon Tom, die eerder al meedeed aan de zomereditie. "Maar wat de exacte route is, krijgen we pas bij vertrek te horen". De oude barrels, zoals de auto's tijdens de roadtrip worden genoemd, leggen het merendeel van 2500 kilometer af via binnenwegen. "We rijden nauwelijks snelwegen", zegt vader Jos. "Daar zit een beetje het avontuur, met name in de Alpen."

Showroom
Gedurende het parcours moeten de deelnemende teams opdrachten uitvoeren die ze eveneens pas vlak voor vertrek krijgen uitgereikt. "We moeten de auto binnen zien te krijgen bij een Renault-, Peugeot- of Citroën-dealer", leest zoon Joost voor wanneer hij het blad in zijn handen krijgt. "Nou dat wordt wat met ons Frans", lachen de heren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen