Overslaan en naar de inhoud gaan

Cape Epic: Van der Breggen en Langvad versterken koppositie

Geplaatst opmaandag 18 maart 2019 - 19:59

Na winst in de proloog van de Cape Epic hebben Anna van der Breggen en Annika Langvad ook de eerste etappe van deze mountainbikewedstrijd in Zuid-Afrika op hun naam geschreven.

Het duo, dat voor Boels-Dolmans rijdt, won de 111 kilometer lange etappe met start en finish in Hermanus met overmacht.

Voorsprong
Het tweetal legde de etappe, waarin 2700 hoogtemeters overbrugd moesten, ruim drie minuten sneller af dan Ariane Lüthi en Maja Wloszczowska. In het klassement hebben zij nu meer dan vijf minuten voorsprong op het Zwitsers-Poolse duo.

Tweede dagzege
Oud-Olympisch kampioen Bart Brentjens uit Haelen heeft in de Cape Epic de Braziliaan Abraao Azevedo als partner. De twee rijders boekten hun tweede dagzege bij de Grand Masters en gaan in deze categorie aan de leiding.

Dinsdag staat de tweede etappe op het programma. Dan starten de deelnemers in Hermanus en finishen zij 90 kilometer verder in Oak Valley Estate. Onderweg moet er opnieuw flink geklommen worden.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen