Overslaan en naar de inhoud gaan

Cao-overleg medewerkers Arriva loopt vast

Geplaatst opwoensdag 31 januari 2018 - 17:12

Het overleg over een nieuwe cao voor medewerkers van vervoersbedrijf Arriva is vastgelopen.

Ook bij een andere regionale vervoerder in Nederland, Keolis, zit er geen schot in de zaak.

Acties
Dat zegt vakbond CNV die met een beschuldigende vinger wijst naar de werkgevers. Zij krijgen tot het einde van de week om met een voorstel te komen. Bieden zij te weinig, dan is het volgens CNV goed mogelijk dat acties volgen. De bond heeft voorlopig de onderhandelingen voor onbepaalde tijd opgeschort, na vijf onderhandelingsronden zonder resultaat. Ook collega-bonden FNV en VVMC lijken uitonderhandeld.

Verschillen minder groot
De cao geldt landelijk voor ongeveer duizend werknemers van Arriva en Keolis. Volgens CNV gaat het in Limburg over ongeveer vijftig medewerkers. De bonden eisen onder meer een 'goede loonsverhoging', waarbij de verschillen tussen de werknemers onderling ook minder groot zijn. Arriva bedient in Limburg het openbaar busvervoer en enkele regionale spoorlijnen.

De werkgevers hadden nog graag willen dooronderhandelen om eruit te komen, zo meldde Arriva. De bedrijven komen nog deze week met een inhoudelijke reactie richting de bonden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen