Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Cao-overleg medewerkers Arriva loopt vast

Geplaatst opwoensdag 31 januari 2018 - 17:12

Het overleg over een nieuwe cao voor medewerkers van vervoersbedrijf Arriva is vastgelopen.

Ook bij een andere regionale vervoerder in Nederland, Keolis, zit er geen schot in de zaak.

Acties
Dat zegt vakbond CNV die met een beschuldigende vinger wijst naar de werkgevers. Zij krijgen tot het einde van de week om met een voorstel te komen. Bieden zij te weinig, dan is het volgens CNV goed mogelijk dat acties volgen. De bond heeft voorlopig de onderhandelingen voor onbepaalde tijd opgeschort, na vijf onderhandelingsronden zonder resultaat. Ook collega-bonden FNV en VVMC lijken uitonderhandeld.

Verschillen minder groot
De cao geldt landelijk voor ongeveer duizend werknemers van Arriva en Keolis. Volgens CNV gaat het in Limburg over ongeveer vijftig medewerkers. De bonden eisen onder meer een 'goede loonsverhoging', waarbij de verschillen tussen de werknemers onderling ook minder groot zijn. Arriva bedient in Limburg het openbaar busvervoer en enkele regionale spoorlijnen.

De werkgevers hadden nog graag willen dooronderhandelen om eruit te komen, zo meldde Arriva. De bedrijven komen nog deze week met een inhoudelijke reactie richting de bonden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen