Cocaïne drugs Rotterdam haven

Kilo's coke tijdens corona: drugshandel overleeft crisis

Geen bedrijf of ondernemer lijkt te ontkomen aan de nare gevolgen van de coronacrisis, maar er is een branche die ogenschijnlijk eenvoudig overleeft: drugshandel. De gebruikers lijken meer dan ooit aangewezen op hun dagelijkse pafje en pilletje.

Verhoor verhoortafel
Onderzoek UM: 'Verhoren verdachten onder invloed uitstellen'

Ooggetuigen en verdachten die onder invloed verkeren van cannabis zijn sneller geneigd om verkeerde informatie te verstrekken tijdens een politieverhoor.

Wiet verkeer
Sittardenaar raakt rijbewijs kwijt in België

Een Sittardse automobilist die onder invloed van cannabis achter het stuur was gekropen, is in het Belgische Bilzen tegen de lamp gelopen.

Heerlen meldt zich aan voor experiment met hennep

De gemeente Heerlen gaat zich aanmelden bij het ministerie van Justitie en Veiligheid voor het experiment 'gesloten coffeeshopketen'.

'Studenten die blowen, zijn slechter in wiskunde’

Studenten die betere resultaten willen halen voor wiskunde, kunnen maar beter stoppen met blowen. Dat concluderen economen op basis van een studie in Maastricht.

Celstraf en fikse boete voor bezit 2,3 kilo cannabis

Een 29-jarige man uit Roosteren is woensdag in de rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf.

Nieuwe methode helpt jongeren minder cannabis te gebruiken

GGZ-instelling Mondriaan heeft een succesvolle methode ontwikkeld om jonge cannabisgebruikers minder te laten gebruiken.

Maastricht blijft buitenlanders weren uit coffeeshop

De gemeente Maastricht blijft buitenlanders weren uit de coffeeshops.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV