Overslaan en naar de inhoud gaan

Cancellara: de druk ligt bij Dumoulin

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2015 - 12:10

Fabian Cancellara noemt Tom Dumoulin als één van zijn concurrenten voor de winst in de openingsrit van de Tour de France. "Bij hem ligt de grootste druk, hier in eigen land."

De Duitser Tony Martin en de Australiër Rohan Dennis waren de eerste namen van concurrenten die bij hem opkwamen. "En natuurlijk Tom Dumoulin."

Druk
"Bij hem ligt de grootste druk hier in eigen land. En hij heeft in de Ronde van Zwitserland goede vorm laten zien", zei Fabian Cancellara bij de teampresentatie in Utrecht.

Vijf keer winst
Fabian Cancellara won vijf keer de openingsrit van de Tour de France. Vijf keer deed de Zwitserse tijdritspecialist dat buiten Frankrijk.

Zaterdag wacht in Utrecht misschien wel zijn laatste kans om nog eens het geel te veroveren. "Het is mijn tiende Tour en het lijkt erop dat het mijn laatste is."

Eerste keer
Cancellara won zijn eerste proloog in 2004 in Luik, zijn laatste in 2002 in diezelfde stad. Tussendoor pakte hij het geel op de eerste dag van de Tour in Londen, Monaco en Rotterdam.

"Altijd op niet-Franse wegen, dus wie weet? Ik heb het lastig gehad voor en tijdens de Ronde van Zwitserland maar ik voel me nu goed. Ik kijk uit naar de eerste rit, maar er liggen meer mogelijkheden in de eerste Tourweek."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Giro d'Italia: Cancellara heef last van buikgriep
Dumoulin kijkt al uit naar Tour de France
Curvers en Dumoulin in voorselectie Tour de France
5 redenen waarom Dumoulin zaterdag het geel pakt
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts