Overslaan en naar de inhoud gaan

Cancellara: de druk ligt bij Dumoulin

Geplaatst opdonderdag 2 juli 2015 - 12:10

Fabian Cancellara noemt Tom Dumoulin als één van zijn concurrenten voor de winst in de openingsrit van de Tour de France. "Bij hem ligt de grootste druk, hier in eigen land."

De Duitser Tony Martin en de Australiër Rohan Dennis waren de eerste namen van concurrenten die bij hem opkwamen. "En natuurlijk Tom Dumoulin."

Druk
"Bij hem ligt de grootste druk hier in eigen land. En hij heeft in de Ronde van Zwitserland goede vorm laten zien", zei Fabian Cancellara bij de teampresentatie in Utrecht.

Vijf keer winst
Fabian Cancellara won vijf keer de openingsrit van de Tour de France. Vijf keer deed de Zwitserse tijdritspecialist dat buiten Frankrijk.

Zaterdag wacht in Utrecht misschien wel zijn laatste kans om nog eens het geel te veroveren. "Het is mijn tiende Tour en het lijkt erop dat het mijn laatste is."

Eerste keer
Cancellara won zijn eerste proloog in 2004 in Luik, zijn laatste in 2002 in diezelfde stad. Tussendoor pakte hij het geel op de eerste dag van de Tour in Londen, Monaco en Rotterdam.

"Altijd op niet-Franse wegen, dus wie weet? Ik heb het lastig gehad voor en tijdens de Ronde van Zwitserland maar ik voel me nu goed. Ik kijk uit naar de eerste rit, maar er liggen meer mogelijkheden in de eerste Tourweek."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Giro d'Italia: Cancellara heef last van buikgriep
Eneco Tour komt te vroeg voor Cancellara
Dumoulin kijkt al uit naar Tour de France
Curvers en Dumoulin in voorselectie Tour de France
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen