Overslaan en naar de inhoud gaan

Canadees Prinsenpaar in Siebengewald

Geplaatst opzondag 23 februari 2020 - 13:22

In Canada wonen en dan toch in Limburg de scepter zwaaien. Die bijzondere eer is weggelegd voor Tön en Ria Kersten, Prins en Prinses van de 50+-afdeling van carnavalsvereniging De Bessembienders in Siebengewald.

Het echtpaar Kersten emigreerde in de jaren 70, maar komt iedere twee jaar terug om in hun geboortedorp carnaval te vieren. En dit jaar wordt het natuurlijk heel speciaal.

Eer
"We kwamen toch al om de twee jaar hier carnaval vieren. Maar dat we nu gevraagd zijn als Prinsenpaar is een hele eer", zegt Prins Tön. Volgens Prinses Ria is het bijna niet te geloven dat ze de scepter mogen zwaaien over de seniorenafdeling van het Bessembienders-rijk. "En alles is zo goed voor ons geregeld, het is echt fantastisch."

L1

Vogeltjesdans
Woensdagmiddag hadden ze een gezellige seniorenmiddag. Hier werd volop gedanst en gezongen. Polonaise kennen ze in Canada niet volgens Ria. "Ze kennen daar alleen maar de vogeltjesdans, verder komen ze daar niet." Prins Tön is wel van plan de Canadezen nog wat bijles te geven als ze na de carnaval weer terug gaan naar Canada.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen