Gouvernement iStock

Oproep Limburgs Parlement: onderteken CETA-verdrag niet

Het Limburgs Parlement roept via een motie de Tweede Kamer op om tegen het handelsverdrag tussen Nederland en Canada te stemmen.

Verstappen rekent op sterker Ferrari in Canada

Max Verstappen denkt dat het lastig gaat worden om zondag het podium te halen in de Grote Prijs van Canada.

Tommy Kuijpers wordt ijshockeyprof in Canada

Tommy Kuijpers uit Geleen speelt komend seizoen als ijshockeyprof in Canada.

Canadees contract voor ijshockeyer Tommy Kuijpers

Heerlenaar Tommy Kuijpers heeft in Canada een contract in de wacht gesleept bij een club in de Junior A.

Jochem Högerle zesde op WK met kanopoloërs

Het Nederlands kanopoloteam, met Jochem Högerle in de gelederen, is bij het wereldkampioenschap op de zesde plaats geëindigd.

Te weinig animo voor handelsmissie naar Canada

Onder Noord-Limburgse land- en tuinbouwbedrijven is te weinig animo voor de handelsmissie 'agrofood' naar de regio Chilliwack in Canada.

Handelsreis naar Canada in gevaar door 'nee' Gennep

De gemeente Gennep dreigt roet in het eten te gooien voor een handelsmissie die uit de regio Venlo op bezoek zou gaan in Canada.

Zoektocht naar lichaam tweede poolreiziger gestaakt

Er wordt niet meer gezocht naar het lichaam van de tweede Nederlandse poolreiziger die in het hoge noorden van Canada om het leven is gekomen.

Lichaam een van de twee vermiste poolreizigers gevonden

Een bergingsteam heeft in het noorden van Canada een van de twee vermiste Nederlandse poolreizigers gevonden. Om wie het gaat is nog niet bekend.

Goede hoop op vondst lichamen vermiste poolreizigers

Reddingswerkers vervolgen in het noorden van Canada de zoektocht naar de lichamen van twee vermiste poolreizigers, onder wie Kerkradenaar Marc Cornelissen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts