Overslaan en naar de inhoud gaan

Campus voor mensen met posttraumatische stressstoornis

Geplaatst opmaandag 24 juli 2017 - 7:35

Weert krijgt een campus voor een nieuwe behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook gaat er wetenschappelijk onderzoek naar de stoornis plaatsvinden.

Het behandelcentrum, dat nu nog proefdraait, kan straks jaarlijks 2.000 tot 2.500 mensen behandelen met een nieuwe, korte behandelmethode. Dat meldt De Limburger.

Van Horne-Kazerne
Het centrum in Weert is opgezet door zorgonderneming Psytrec en zit in de voormalige Van Horne-kazerne, waar nu ook een azc is. Naast het centrum, wordt er op het terrein ook een campus voor wetenschappelijk onderzoek gebouwd. Daarbij wordt een samenwerking aangegaan met de universiteiten van Maastricht, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam.

Behandeling
Een normale behandeling voor mensen met een posttraumatische stressstoornis duurt doorgaans 1,5 jaar. De nieuwe behandeling in Weert is veel korter: acht dagen, verdeeld in twee keer vier dagen. Daarnaast wil Psytrec een behandelmethode gaan ontwikkelen voor asielzoekers die traumatische ervaringen hebben meegemaakt in de oorlog of tijdens hun vlucht.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bloed- en urinemonster
Nieuw laboratorium UMC vrijdag open
MRI-platform Universiteit Maastricht wint award
Provinciemiljoenen voor laboratoria Health Campus
Wie noten eet, leeft langer
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen