Overslaan en naar de inhoud gaan

Campus-gate nadert climax: slopen of herstellen

Geplaatst opdonderdag 28 september 2017 - 7:01

Er lijkt na jaren leegstand duidelijkheid te komen rondom het Campusgebouw in Kerkrade, nu de gemeente zich buigt over een herstelplan.

Verantwoordelijk wethouder Jo Bok zegt in De Limburger dat het plan momenteel bestudeerd wordt.

Denktank
Datzelfde plan wordt vervolgens besproken door het gemeentebestuur en een zogenaamde denktank, een vertegenwoordiging van alle raadsfracties. Uiteindelijk mag de gemeenteraad stemmen over de toekomst van het gebouw, dat nu al jaren wordt gezien als een puist voor Kerkrade. De keuzes zijn dan eenvoudig: herstellen of slopen.

Gesprekken
Bok zegt in de krant dat er al gesprekken zijn gevoerd met geïnteresseerde partijen, voor het geval het pand zijn deuren weer opent. Een naamsverandering moet het slechte imago van het gebouw verbeteren. Stemt de raad voor herstel, dan kunnen delen van de Campus snel weer open zijn.

Opening
Na wat opstartproblemen rondom de bouw, werd de Campus in 2005 met veel bombarie geopend. In datzelfde jaar werden er scheuren geconstateerd in bouwplaten. Het gebouw bleef echter in gebruik, tot en met 2012. Toen besloot burgemeester Jos Som het pand te sluiten, naar aanleiding van een confronterend rapport van ingenieursbureau Palte.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen