Overslaan en naar de inhoud gaan

Campings van Pinkpop open, de sfeer zit er al goed in

Geplaatst opzaterdag 3 juni 2017 - 9:27

De sfeer zit er zaterdagochtend al goed in op de campings van Pinkpop. Rond 8:00 uur gingen de poorten open en konden de festivalbezoekers hun tent opzetten. De eerste biertjes gingen direct al open.

"Het is zeker niet de eerste hoor", zegt een vrouwelijke bezoeker uit Veldhoven. Ze vertrokken om 4:30 uur met een groep richting Landgraaf en kwamen daar rond 6:00 uur aan. "En toen ging het eerste blikje bier open." De bezoekster is samen met een vaste groep al voor de tiende keer op Pinkpop.

Gesprek van de dag
De ontruiming van het Duitse festival Rock Am Ring vrijdagavond vanwege een terreurdreiging is bij bezoekers het gesprek van de dag. "Ik vond het wel eng. Je staat direct met beide benen op de grond", zegt een van de festivalgangers. "Het speelt wel door je gedachten, maar ik blijf er niet voor thuis." De bezoekers hopen dat Pinkpop zonder problemen verloopt. "Het is te hopen dat het hier allemaal rustig blijft en dat we lekker mogen genieten van Justin Bieber."

Lees ook: Eerste dag Pinkpop: Bieber als hoofdact, Garrix sluit af

60.000 bezoekers
Er worden zaterdag ruim 60.000 mensen verwacht op Pinkpop. Er zijn strenge veiligheidseisen. Zo zijn er op toegangswegen roadblocks geplaatst. Voor de beveiliging is ruim 1 miljoen euro uitgetrokken.

De organisatie van Pinkpop heeft na spoedoverleg besloten het programma niet aan te passen.

Lees ook: Organisatie Pinkpop: geen zorgen over voortgang festival

Volg Pinkpop via L1: op de radio zaterdag (16-19u), zondag (13-18u) en maandag (16-19u). Op tv elke dag om 17.30u in het L1NWS en een special maandag vanaf 17.55 uur.

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Pinkpop schrapt verbod op partytenten na protest
Ingang festivalcamping Pinkpop-drama gesloten
Video: Ontwaken op de Pinkpopcamping
Video: luxe camperen tijdens Pinkpop
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen