Overslaan en naar de inhoud gaan

Campingbaas Brommelen mag ambtenaar niet belasteren

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 13:56

De eigenaar van camping De Boskant in Brommelen is de fout ingegaan door een ambtenaar van de gemeente Meerssen te beschuldigen van corruptie.

De campingeigenaar had een speciale website gemaakt om de ambtenaar te belasteren.

Rectificatie
Van de rechtbank moet hij nu een rectificatie plaatsen en alle foto's en persoonlijke informatie over de betrokken ambtenaar en collega's verwijderen. Verder moet hij internetzoekmachine Google vragen om de publicatie en verwijzingen daarnaar te verwijderen. Doet hij dat niet, dan hangt hem een dwangsom van 500 euro per dag boven het hoofd, met een maximum van 75.000 euro.

Conflict
De eigenaar van De Boskant heeft een langslepend conflict met de gemeente Meerssen. Hij maakte de website aan uit boosheid en frustratie.

Rectificatie van de eigenaar van camping De Boskant in Geulle over smaad tegen ambtenaar Meerssen.

Gemeente verantwoordelijk
Volgens de gemeente wil de rechtbank met de uitspraak benadrukken dat een ambtenaar slechts een vertegenwoordiger is van de gemeente en dat die gemeente verantwoordelijk is voor besluiten.

Inmiddels heeft de eigenaar van camping de Boskant een rectificatie geplaatst op de bewuste website.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen