Overslaan en naar de inhoud gaan

Campingbaas Brommelen mag ambtenaar niet belasteren

Geplaatst opdinsdag 18 september 2018 - 13:56

De eigenaar van camping De Boskant in Brommelen is de fout ingegaan door een ambtenaar van de gemeente Meerssen te beschuldigen van corruptie.

De campingeigenaar had een speciale website gemaakt om de ambtenaar te belasteren.

Rectificatie
Van de rechtbank moet hij nu een rectificatie plaatsen en alle foto's en persoonlijke informatie over de betrokken ambtenaar en collega's verwijderen. Verder moet hij internetzoekmachine Google vragen om de publicatie en verwijzingen daarnaar te verwijderen. Doet hij dat niet, dan hangt hem een dwangsom van 500 euro per dag boven het hoofd, met een maximum van 75.000 euro.

Conflict
De eigenaar van De Boskant heeft een langslepend conflict met de gemeente Meerssen. Hij maakte de website aan uit boosheid en frustratie.

Rectificatie van de eigenaar van camping De Boskant in Geulle over smaad tegen ambtenaar Meerssen.

Gemeente verantwoordelijk
Volgens de gemeente wil de rechtbank met de uitspraak benadrukken dat een ambtenaar slechts een vertegenwoordiger is van de gemeente en dat die gemeente verantwoordelijk is voor besluiten.

Inmiddels heeft de eigenaar van camping de Boskant een rectificatie geplaatst op de bewuste website.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen