Overslaan en naar de inhoud gaan

Camping Marina Oolderhuuske uitgestorven met Pasen

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 19:19

Normaal zou het een topweekend worden voor camping Marina Oolderhuuske in Roermond. Maar de coronacrisis houdt de mensen thuis.

Marina Oolderhuuske trekt vooral Duitse gasten die geen 14 dagen thuisquarantaine over hebben voor een vrolijk Pasen op de camping in Roermond

Strenge regels
Van oudsher is Marina Oolderhuuske populair bij de oosterburen. 80 procent van de gasten is afkomstig uit Duitsland, zegt de camping. Die komen dit weekend niet naar de camping aan het water toe. Dit vanwege de strenge regels rondom corona in Duitsland.

Uit de stalling
Wie een paar dagen in Nederland verblijft, moet in Duitsland eerst 14 dagen in quarantaine voordat hij weer het huis uit mag. Volgens eigenaar Perry Houkes houdt het de gasten weg van de camping. "We hebben onlangs wel de caravans uit de stalling gehaald, maar die staan er nog precies hetzelfde bij. Er komt gewoon niemand."

Video: L1

Geen thuisquarantaine
Er zijn woensdag wel enkele Duitse gasten, maar zij zeggen voor Pasen weer in hun eigen land te zijn. "We genieten van het weer en van Limburg, maar morgen gaan we weer naar huis. Dit vanwege de thuisquarantaine die anders dreigt", zegt een bezoekster. Een andere Duitse campinggast valt haar bij. "Ik ben de caravan klaar aan het maken voor de zomervakantie. Morgen ben ik weg, want ik heb geen zin in thuisquarantaine."

Financiële strop
Volgens eigenaar Houkes kost de crisis hem zo'n 3 tot 4 ton. Hij valt buiten alle regelingen en moet dat dus zelf op hoesten. En dat terwijl de afgelopen tijd flink in de camping is geïnvesteerd. "Er zijn van allerlei nieuwe zaken bijgebouwd, maar om dat geld terug te verdienen wordt nu extra zwaar."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen