Overslaan en naar de inhoud gaan

Camping Marina Oolderhuuske uitgestorven met Pasen

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 19:19

Normaal zou het een topweekend worden voor camping Marina Oolderhuuske in Roermond. Maar de coronacrisis houdt de mensen thuis.

Marina Oolderhuuske trekt vooral Duitse gasten die geen 14 dagen thuisquarantaine over hebben voor een vrolijk Pasen op de camping in Roermond

Strenge regels
Van oudsher is Marina Oolderhuuske populair bij de oosterburen. 80 procent van de gasten is afkomstig uit Duitsland, zegt de camping. Die komen dit weekend niet naar de camping aan het water toe. Dit vanwege de strenge regels rondom corona in Duitsland.

Uit de stalling
Wie een paar dagen in Nederland verblijft, moet in Duitsland eerst 14 dagen in quarantaine voordat hij weer het huis uit mag. Volgens eigenaar Perry Houkes houdt het de gasten weg van de camping. "We hebben onlangs wel de caravans uit de stalling gehaald, maar die staan er nog precies hetzelfde bij. Er komt gewoon niemand."

Video: L1

Geen thuisquarantaine
Er zijn woensdag wel enkele Duitse gasten, maar zij zeggen voor Pasen weer in hun eigen land te zijn. "We genieten van het weer en van Limburg, maar morgen gaan we weer naar huis. Dit vanwege de thuisquarantaine die anders dreigt", zegt een bezoekster. Een andere Duitse campinggast valt haar bij. "Ik ben de caravan klaar aan het maken voor de zomervakantie. Morgen ben ik weg, want ik heb geen zin in thuisquarantaine."

Financiële strop
Volgens eigenaar Houkes kost de crisis hem zo'n 3 tot 4 ton. Hij valt buiten alle regelingen en moet dat dus zelf op hoesten. En dat terwijl de afgelopen tijd flink in de camping is geïnvesteerd. "Er zijn van allerlei nieuwe zaken bijgebouwd, maar om dat geld terug te verdienen wordt nu extra zwaar."

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen