Overslaan en naar de inhoud gaan

Camperplaats krijgt toilet tegen wildpoepoverlast

Geplaatst opvrijdag 14 juni 2019 - 9:46

De eigenaar van de camperplaats aan de Maastrichtse Bosscherweg heeft buurtbewoners laten weten dat er vier wc's komen om wildpoepen van camperplaatsgasten tegen te gaan.

Buurtbewoners klaagden over mensenpoep op de aangrenzende dijk, waar veel kinderen spelen en mensen met honden wandelen.

Uitwerpselen en wc-papier
Op de camperplaats zijn geen sanitaire voorzieningen. Gasten behoren hun behoefte te doen in hun eigen camper, waar meestal een klein toilet in zit. Maar de buurtbewoners stuiten dagelijks op menselijke uitwerpselen en wc-papier langs de paadjes op de dijk.

Lees ook: Mensenpoep zorgt voor overlast op Maastrichtse dijk

Vergunning
Exploitant Hans Stelwagen van de camperplaats beweerde eerder nog dat een toiletgebouw niet mogelijk was omdat zijn camperplaats zich bevindt in de uiterwaarden van de Maas. Volgens Stelwagen mocht daar van Rijkswaterstaat niet gebouwd worden, toch zorgt Stelwagen er nu voor dat er alsnog een toiletgebouw komt.

Buurtbewoners zijn het wc-papier en de mensenpoep die ze dagelijks aantreffen helemaal zat
Video: L1

Lees ook: Oplossing mogelijk voor poepprobleem campers Maastricht

Halve ton
Volgens Stelwagen gaat het nog wel een tijd duren voordat het toiletgebouw er zal staan. "Op zijn vroegst pas op het eind van het jaar. Eerst moet er een vergunning komen en die heb ik nog niet aangevraagd", laat Stelwagen weten. Volgens de exploitant kost de bouw en onderhoud van het toiletgebouw tegen de 50.000 euro. De komende tijd wil hij kijken hoe hij dit gaat betalen. "Een stijging van de overnachtingsprijs brengt het sowieso met zich mee."

Eerst zien, dan geloven
Buurtbewoonster Petra Dragstra baalt er van dat de toiletgebouwen pas op het eind van het jaar worden geplaatst. "We hebben dus nog het hele seizoen last van mensen die gaan poepen op de dijk." Na berichtgeving van L1 had Stelwagen het hek naar de dijk afgesloten. "Het hek is inmiddels weer open, dus de overlast is weer terug", zegt Dragstra die er nog niet veel vertrouwen in heeft. "Eerst zien dan geloven”.

Opluchting
Voorzitter van de buurtvereniging Jan van Spijker geeft aan tevreden te zijn met de gesprekken met Stelwagen. "Ik begrijp dat het enige tijd gaat duren voor dat de vergunningen rond zijn. Ik begreep al van de heer Stelwagen dat gemeente en Rijkswaterstaat hebben aangegeven mee te willen werken aan de verlening van de desbetreffende vergunningen." De buurtvereniging laat weten alle steun te verlenen die nodig is bij de aanvraag van de vergunning.

Foto: Jean-Pierre Geusens

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen