Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagnebijeenkomst FvD in Heerlen afgeblazen

Geplaatst opwoensdag 3 maart 2021 - 16:24

Een campagnebijeenkomst van Forum voor Democratie in Heerlen is woensdagmiddag vlak voor aanvang afgeblazen vanwege de drukte.

De gemeente had toestemming gegeven voor een bijeenkomst van maximaal 200 personen op het Van Grunsvenplein. Omdat het te druk werd, is het plein ontruimd.

Bevoegd gezag
Ondanks het feit dat de partij naar eigen zeggen 'zeer weinig' mensen had uitgenodigd, stond het Van Grunsvenplein vol met toeschouwers. "Naar de smaak van het bevoegd gezag waren dat er te veel", aldus Baudet.

Campagnetoespraak
Partijleider Thierry Baudet riep zijn aanhang herhaaldelijk op om te vertrekken, zodat hij binnen de regels alsnog zijn campagnetoespraak kon afsteken. "Jullie kunnen dit ook thuis via de livestream volgen", moedigde hij zijn publiek aan het plein voor de schouwburg te verlaten. Toen het publiek ondanks die aansporingen bleef staan, besloot burgemeester Wever het plein te ontruimen.

Campagne
De partij van Baudet trekt tijdens de verkiezingscampagne in een karavaan door Nederland om kiezers te winnen, en is daarmee de enige partij die op straat campagne voert. Andere partijen doen dat niet, omdat zulke bijeenkomsten het risico op coronabesmettingen vergroten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen