Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagnebijeenkomst FvD in Heerlen afgeblazen

Geplaatst opwoensdag 3 maart 2021 - 16:24

Een campagnebijeenkomst van Forum voor Democratie in Heerlen is woensdagmiddag vlak voor aanvang afgeblazen vanwege de drukte.

De gemeente had toestemming gegeven voor een bijeenkomst van maximaal 200 personen op het Van Grunsvenplein. Omdat het te druk werd, is het plein ontruimd.

Bevoegd gezag
Ondanks het feit dat de partij naar eigen zeggen 'zeer weinig' mensen had uitgenodigd, stond het Van Grunsvenplein vol met toeschouwers. "Naar de smaak van het bevoegd gezag waren dat er te veel", aldus Baudet.

Campagnetoespraak
Partijleider Thierry Baudet riep zijn aanhang herhaaldelijk op om te vertrekken, zodat hij binnen de regels alsnog zijn campagnetoespraak kon afsteken. "Jullie kunnen dit ook thuis via de livestream volgen", moedigde hij zijn publiek aan het plein voor de schouwburg te verlaten. Toen het publiek ondanks die aansporingen bleef staan, besloot burgemeester Wever het plein te ontruimen.

Campagne
De partij van Baudet trekt tijdens de verkiezingscampagne in een karavaan door Nederland om kiezers te winnen, en is daarmee de enige partij die op straat campagne voert. Andere partijen doen dat niet, omdat zulke bijeenkomsten het risico op coronabesmettingen vergroten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen