Overslaan en naar de inhoud gaan

'Campagne voeren om leden terug te krijgen bij sportclubs'

Geplaatst opdinsdag 24 november 2020 - 6:30

Jack Opgenoord, directeur van het Huis voor de Sport Limburg, doet een oproep om campagne te voeren zodat leden terugkeren bij sportverenigingen. "Mensen die nu zijn afgehaakt, komen heel moeilijk terug."

Opgenoord deed zijn oproep maandagavond in het L1-programma AvondGasten Sport.

Lidmaatschap
Opgenoord luidde in het voorjaar de noodklok dat veel verenigingen in moeilijkheden zouden komen door de coronacrisis. Onder meer door het vertrek van leden. Opgenoord vreest dat dat alsnog werkelijkheid zou kunnen worden door de tweede coronagolf. "We hebben de eerste golf gehad, toen hebben mensen niet massaal hun lidmaatschap opgezegd. Maar je ziet nu dat het grootste gevaar is dat mensen hun lidmaatschap niet gaan verlengen. Ze hebben lange tijd niet kunnen sporten. Onze grootste zorg: gaan mensen dadelijk opnieuw weer aan de slag, betalen ze hun contributie en blijven ze lid?"

Lees ook: 'Limburgse sportverenigingen moeten samenwerken'

Voorjaar
Opgenoord heeft hoop dat het komende voorjaar, mede door het laatste nieuws over vaccins, licht gaat brengen aan het einde van de tunnel. "We moeten nu echt focussen op maart en april. Ik ben positief over de berichten rondom vaccins en remmers. We moeten nu campagne gaan voeren om mensen weer terug te krijgen naar de verenigingen, beweeggroepen en stadions. Daar moeten we op insteken. Mensen die nu afgehaakt zijn, komen heel moeilijk terug." De directeur wijst naar het grote aanbod dat er is. "We hebben concurrentie van de ongeorganiseerde sport. Zo'n 25 procent van de mensen die nu sporten, doet dat ongeorganiseerd en twaalf procent is aan het fitnessen. Dat zijn enorme concurrenten voor het verenigingsleven."

Cijfers
Opgenoord heeft nog geen cijfers, maar hij verwacht dat die getallen weinig verrassends gaan brengen. "We gaan nu beginnen met een enquête. Die cijfers gaan alleen maar bevestigen wat iedereen denkt en weet."

Senioren
Opgenoord vraagt ook nog aandacht voor de senioren. "Een grote zorg zijn onze senioren. Die zijn al bijna driekwart jaar niet meer naar hun beweeggroep geweest. Er zijn 1500 beweeggroepen waar 23.000 mensen iedere week gaan bewegen. Oudere mensen zijn niet assertief, dus die zal je moeten gaan helpen om weer terug naar die beweeggroepen te gaan." Daarnaast wordt ook het coronavirus een uitdaging, zo zegt Opgenoord. "Je ziet dat senioren niet durven, omdat ze bang zijn voor het coronavirus."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen