Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagne prijst mensen die zich aan maatregelen houden

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 5:57

Een positieve toonzetting moet ervoor zorgen dat inwoners en toeristen in Zuid-Limburg zich weer meer aan de coronamaatregelen gaan houden.

Dat blijkt uit een nieuwe campagne van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg in samenwerking met Visit Zuid-Limburg. Daarin worden mensen geprezen met de slogans 'Goed dat je de regels volgt!' en 'Thank you for following the rules!'.

Discipline neemt af
De reden om met een nieuwe campagne te komen, is dat het straatbeeld weliswaar doet vermoeden dat er niets meer aan de hand is, maar de maatregelen toch nog hard nodig zijn. Volgens de initiatiefnemers kunnen kwetsbare mensen nu de straat niet meer op, omdat andere mensen zich steeds minder aan de regels houden.

Overtuiging
De overheid worstelt met de manier waarop mensen ervan overtuigd moeten worden zich toch aan de anderhalve meter afstand te houden en geen drukke plaatsen op te zoeken. Er is steeds meer verzet tegen de maatregelen en ook het goede weer speelt de overheid niet in de kaart. Dat lokt mensen namelijk op grote schaal naar buiten en naar toeristische trekpleisters. Vandaar dat in de nieuwe campagne voor een positieve insteek en een belonende toon gekozen is.

Bekende gezichten
André Rieu is de eerste bekende Limburger die zijn medewerking verleent aan de campagne. En de veiligheidsregio hoopt dat meer bekende Limburgers hem volgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen