Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagne prijst mensen die zich aan maatregelen houden

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 5:57

Een positieve toonzetting moet ervoor zorgen dat inwoners en toeristen in Zuid-Limburg zich weer meer aan de coronamaatregelen gaan houden.

Dat blijkt uit een nieuwe campagne van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg in samenwerking met Visit Zuid-Limburg. Daarin worden mensen geprezen met de slogans 'Goed dat je de regels volgt!' en 'Thank you for following the rules!'.

Discipline neemt af
De reden om met een nieuwe campagne te komen, is dat het straatbeeld weliswaar doet vermoeden dat er niets meer aan de hand is, maar de maatregelen toch nog hard nodig zijn. Volgens de initiatiefnemers kunnen kwetsbare mensen nu de straat niet meer op, omdat andere mensen zich steeds minder aan de regels houden.

Overtuiging
De overheid worstelt met de manier waarop mensen ervan overtuigd moeten worden zich toch aan de anderhalve meter afstand te houden en geen drukke plaatsen op te zoeken. Er is steeds meer verzet tegen de maatregelen en ook het goede weer speelt de overheid niet in de kaart. Dat lokt mensen namelijk op grote schaal naar buiten en naar toeristische trekpleisters. Vandaar dat in de nieuwe campagne voor een positieve insteek en een belonende toon gekozen is.

Bekende gezichten
André Rieu is de eerste bekende Limburger die zijn medewerking verleent aan de campagne. En de veiligheidsregio hoopt dat meer bekende Limburgers hem volgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen