Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagne prijst mensen die zich aan maatregelen houden

Geplaatst opdinsdag 4 augustus 2020 - 5:57

Een positieve toonzetting moet ervoor zorgen dat inwoners en toeristen in Zuid-Limburg zich weer meer aan de coronamaatregelen gaan houden.

Dat blijkt uit een nieuwe campagne van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg in samenwerking met Visit Zuid-Limburg. Daarin worden mensen geprezen met de slogans 'Goed dat je de regels volgt!' en 'Thank you for following the rules!'.

Discipline neemt af
De reden om met een nieuwe campagne te komen, is dat het straatbeeld weliswaar doet vermoeden dat er niets meer aan de hand is, maar de maatregelen toch nog hard nodig zijn. Volgens de initiatiefnemers kunnen kwetsbare mensen nu de straat niet meer op, omdat andere mensen zich steeds minder aan de regels houden.

Overtuiging
De overheid worstelt met de manier waarop mensen ervan overtuigd moeten worden zich toch aan de anderhalve meter afstand te houden en geen drukke plaatsen op te zoeken. Er is steeds meer verzet tegen de maatregelen en ook het goede weer speelt de overheid niet in de kaart. Dat lokt mensen namelijk op grote schaal naar buiten en naar toeristische trekpleisters. Vandaar dat in de nieuwe campagne voor een positieve insteek en een belonende toon gekozen is.

Bekende gezichten
André Rieu is de eerste bekende Limburger die zijn medewerking verleent aan de campagne. En de veiligheidsregio hoopt dat meer bekende Limburgers hem volgen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen