Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagne: 'Iets harder rijden al grote gevolgen'

Geplaatst opzaterdag 11 mei 2019 - 19:39

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) waarschuwt automobilisten dat net iets harder rijden dan is toegestaan al grote gevolgen kan hebben.

Dat kan volgens de ROVL al als maar een paar kilometer boven de limiet wordt gereden, zo wordt in een campagne die van start is gegaan duidelijk gemaakt.

Niet in de gaten
Uit onderzoek blijkt dat veel automobilisten die te hard rijden aangeven dat dit ongemerkt gebeurt. Ze realiseren zich vaak niet dat ze te hard rijden, omdat ze hun snelheid niet in de gaten.

Remweg
In Limburg wordt de campagne ondersteund door posters langs invalwegen, want vooral in de bebouwde kom waar 50 of 30 is toegestaan, rijd je al snel te snel. En als je de reactiesnelheid van de bestuurder daarbij optelt, heeft dat belangrijke gevolgen voor je remweg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen