Overslaan en naar de inhoud gaan

Campagne: 'Iets harder rijden al grote gevolgen'

Geplaatst opzaterdag 11 mei 2019 - 19:39

Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) waarschuwt automobilisten dat net iets harder rijden dan is toegestaan al grote gevolgen kan hebben.

Dat kan volgens de ROVL al als maar een paar kilometer boven de limiet wordt gereden, zo wordt in een campagne die van start is gegaan duidelijk gemaakt.

Niet in de gaten
Uit onderzoek blijkt dat veel automobilisten die te hard rijden aangeven dat dit ongemerkt gebeurt. Ze realiseren zich vaak niet dat ze te hard rijden, omdat ze hun snelheid niet in de gaten.

Remweg
In Limburg wordt de campagne ondersteund door posters langs invalwegen, want vooral in de bebouwde kom waar 50 of 30 is toegestaan, rijd je al snel te snel. En als je de reactiesnelheid van de bestuurder daarbij optelt, heeft dat belangrijke gevolgen voor je remweg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen