Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Cammaert: 'Opruimen asbest Roermond ligt op schema'

Geplaatst opdonderdag 18 december 2014 - 15:01

De schoonmaakwerkzaamheden in Roermond liggen op schema. Dat zei burgemeester Cammaert donderdagmiddag tijdens een persgesprek.

Volgens de burgemeester zijn er op dit moment 70 asbestruimers aan het werk in de stad, om de binnenstad asbestvrij te krijgen. "Wellicht lukt het om zaterdag daarmee klaar te zijn", voegde hij daaraan toe. Hij benadrukte dat de veiligheid van de inwoners wordt gewaarborgd, ook bij de plekken waar de schoonmaakploegen aan het werk zijn.

Controle
Het werk van de asbestruimers wordt steeds gecontroleerd door een onderzoeksbureau. Dat bepaalt of een bepaald gebied schoon is, en weer mag worden vrijgegeven.

Oorzaak
De burgemeester kon nog niks vertellen over de oorzaak van de brand in jachthaven Het Steel, behalve dat het onderzoek is opgestart. Een ploeg van 20 rechercheurs is in de resten van de haven aan het werk om de oorzaak van de brand te achterhalen. De politie houdt er rekening mee dat er een verband is met een brand in de nabijgelegen jachthaven van Herten, twee weken geleden. Die bleek aangestoken te zijn.

Grootste asbestramp ooit
Volgens Cammaert speelt zich in Roermond op dit moment 'de grootste asbestramp ooit in Nederland' af. "Alle opruimcapaciteit die in Nederland te vinden is, wordt ingezet." Er wordt ook in buitenland naar bedrijven gezocht die kunnen helpen.

Discussie
Cammaert begrijpt dat er goed schoongemaakt moet worden maar de procedures en controles duren lang en zouden onderwerp moeten worden van een landelijke discussie, zei hij . De burgemeester vindt het moeilijk uit te leggen dat na de schoonmaak nog extra controle nodig is.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Opruimen asbest in tuinen duurt nog dagen
Asbest Roermond
Ramen en deuren Roermond mogen weer open
Sommige zaken in Roermond zijn toch open
Cammaert: 'Asbest Roermond sneller weg dan gedacht'
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen