Overslaan en naar de inhoud gaan

Cammaert: 'Opruimen asbest Roermond ligt op schema'

Geplaatst opdonderdag 18 december 2014 - 15:01

De schoonmaakwerkzaamheden in Roermond liggen op schema. Dat zei burgemeester Cammaert donderdagmiddag tijdens een persgesprek.

Volgens de burgemeester zijn er op dit moment 70 asbestruimers aan het werk in de stad, om de binnenstad asbestvrij te krijgen. "Wellicht lukt het om zaterdag daarmee klaar te zijn", voegde hij daaraan toe. Hij benadrukte dat de veiligheid van de inwoners wordt gewaarborgd, ook bij de plekken waar de schoonmaakploegen aan het werk zijn.

Controle
Het werk van de asbestruimers wordt steeds gecontroleerd door een onderzoeksbureau. Dat bepaalt of een bepaald gebied schoon is, en weer mag worden vrijgegeven.

Oorzaak
De burgemeester kon nog niks vertellen over de oorzaak van de brand in jachthaven Het Steel, behalve dat het onderzoek is opgestart. Een ploeg van 20 rechercheurs is in de resten van de haven aan het werk om de oorzaak van de brand te achterhalen. De politie houdt er rekening mee dat er een verband is met een brand in de nabijgelegen jachthaven van Herten, twee weken geleden. Die bleek aangestoken te zijn.

Grootste asbestramp ooit
Volgens Cammaert speelt zich in Roermond op dit moment 'de grootste asbestramp ooit in Nederland' af. "Alle opruimcapaciteit die in Nederland te vinden is, wordt ingezet." Er wordt ook in buitenland naar bedrijven gezocht die kunnen helpen.

Discussie
Cammaert begrijpt dat er goed schoongemaakt moet worden maar de procedures en controles duren lang en zouden onderwerp moeten worden van een landelijke discussie, zei hij . De burgemeester vindt het moeilijk uit te leggen dat na de schoonmaak nog extra controle nodig is.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Opruimen asbest in tuinen duurt nog dagen
Asbest Roermond
Ramen en deuren Roermond mogen weer open
Sommige zaken in Roermond zijn toch open
Cammaert: 'Asbest Roermond sneller weg dan gedacht'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen