Overslaan en naar de inhoud gaan

Camiel Eurlings wilde al eerder opstappen als IOC-lid

Geplaatst opvrijdag 5 januari 2018 - 18:17

Camiel Eurlings wilde eerder al opstappen als IOC-lid. De Valkenburger had op 23 december al een persbericht klaarliggen en een cameraploeg klaarstaan om zijn vertrek wereldkundig te maken.

"Toen heb ik op basis van een gesprek met het IOC besloten dat niet te doen", zegt de voormalige goldenboy van het CDA in een interview met RTL.

Gesprek
Vrijdag trad Eurlings terug als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Hij lag de afgelopen dagen onder vuur na zijn late excuses over de mishandeling van zijn ex-vriendin Tessa Rolink. Maar naar eigen zeggen had hij dat al veel eerder willen doen. "Ik had dat besluit al veel eerder willen nemen", zegt hij. Toen hij een cameraploeg 'on hold' had staan en zijn persbericht wilde versturen, wilde het IOC een gesprek met Eurlings.

Lees ook: Camiel Eurlings treedt terug als IOC-lid

Geen formeel beletsel
"Het IOC zei dat er formeel geen beletsel was", zegt Eurlings. Volgens de oud-politicus werd zijn functioneren gewaardeerd. Sterker nog, ze zouden tegen hem gezegd hebben dat hij er vooral mee door moest gaan. "Ten derde heeft het IOC mij er ook klemmend op gewezen dat, als ik zou opstappen, dat Nederland dan geen IOC-lid meer zou hebben."

Dominant
Uiteindelijk heeft hij de knoop toch doorgehakt. "Ik kan best een stootje hebben, maar deze discussie is helemaal dominant geworden", zegt de CDA-coryfee. "En het domineert daarmee waar het nu eigenlijk voor ons allemaal zou moeten gaan. Het gaat om de sport en de sporters. Ik heb zelf besloten dat ik het niet meer kan accepteren dat de discussie rond mijn aanblijven hun moment zo domineert."

Lees ook: Wisselende reacties op vertrek Camiel Eurlings

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen