Overslaan en naar de inhoud gaan

Camiel Eurlings wilde al eerder opstappen als IOC-lid

Geplaatst opvrijdag 5 januari 2018 - 18:17

Camiel Eurlings wilde eerder al opstappen als IOC-lid. De Valkenburger had op 23 december al een persbericht klaarliggen en een cameraploeg klaarstaan om zijn vertrek wereldkundig te maken.

"Toen heb ik op basis van een gesprek met het IOC besloten dat niet te doen", zegt de voormalige goldenboy van het CDA in een interview met RTL.

Gesprek
Vrijdag trad Eurlings terug als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Hij lag de afgelopen dagen onder vuur na zijn late excuses over de mishandeling van zijn ex-vriendin Tessa Rolink. Maar naar eigen zeggen had hij dat al veel eerder willen doen. "Ik had dat besluit al veel eerder willen nemen", zegt hij. Toen hij een cameraploeg 'on hold' had staan en zijn persbericht wilde versturen, wilde het IOC een gesprek met Eurlings.

Lees ook: Camiel Eurlings treedt terug als IOC-lid

Geen formeel beletsel
"Het IOC zei dat er formeel geen beletsel was", zegt Eurlings. Volgens de oud-politicus werd zijn functioneren gewaardeerd. Sterker nog, ze zouden tegen hem gezegd hebben dat hij er vooral mee door moest gaan. "Ten derde heeft het IOC mij er ook klemmend op gewezen dat, als ik zou opstappen, dat Nederland dan geen IOC-lid meer zou hebben."

Dominant
Uiteindelijk heeft hij de knoop toch doorgehakt. "Ik kan best een stootje hebben, maar deze discussie is helemaal dominant geworden", zegt de CDA-coryfee. "En het domineert daarmee waar het nu eigenlijk voor ons allemaal zou moeten gaan. Het gaat om de sport en de sporters. Ik heb zelf besloten dat ik het niet meer kan accepteren dat de discussie rond mijn aanblijven hun moment zo domineert."

Lees ook: Wisselende reacties op vertrek Camiel Eurlings

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen