Overslaan en naar de inhoud gaan

Camiel Eurlings wilde al eerder opstappen als IOC-lid

Geplaatst opvrijdag 5 januari 2018 - 18:17

Camiel Eurlings wilde eerder al opstappen als IOC-lid. De Valkenburger had op 23 december al een persbericht klaarliggen en een cameraploeg klaarstaan om zijn vertrek wereldkundig te maken.

"Toen heb ik op basis van een gesprek met het IOC besloten dat niet te doen", zegt de voormalige goldenboy van het CDA in een interview met RTL.

Gesprek
Vrijdag trad Eurlings terug als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Hij lag de afgelopen dagen onder vuur na zijn late excuses over de mishandeling van zijn ex-vriendin Tessa Rolink. Maar naar eigen zeggen had hij dat al veel eerder willen doen. "Ik had dat besluit al veel eerder willen nemen", zegt hij. Toen hij een cameraploeg 'on hold' had staan en zijn persbericht wilde versturen, wilde het IOC een gesprek met Eurlings.

Lees ook: Camiel Eurlings treedt terug als IOC-lid

Geen formeel beletsel
"Het IOC zei dat er formeel geen beletsel was", zegt Eurlings. Volgens de oud-politicus werd zijn functioneren gewaardeerd. Sterker nog, ze zouden tegen hem gezegd hebben dat hij er vooral mee door moest gaan. "Ten derde heeft het IOC mij er ook klemmend op gewezen dat, als ik zou opstappen, dat Nederland dan geen IOC-lid meer zou hebben."

Dominant
Uiteindelijk heeft hij de knoop toch doorgehakt. "Ik kan best een stootje hebben, maar deze discussie is helemaal dominant geworden", zegt de CDA-coryfee. "En het domineert daarmee waar het nu eigenlijk voor ons allemaal zou moeten gaan. Het gaat om de sport en de sporters. Ik heb zelf besloten dat ik het niet meer kan accepteren dat de discussie rond mijn aanblijven hun moment zo domineert."

Lees ook: Wisselende reacties op vertrek Camiel Eurlings

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen