Overslaan en naar de inhoud gaan

Camiel Eurlings: 'Spelen memorabel voor Nederland'

Geplaatst opwoensdag 17 augustus 2016 - 8:51

IOC-lid Camiel Eurlings is heel tevreden over het verloop van de Olympische Spelen voor TeamNL tot nu toe.

De Nederlandse equipe staat nu op 14 medailles, waaronder 8 gouden.

Geest uit de fles
"Het kunnen wel eens memorabele Spelen worden voor ons land. Natuurlijk zijn er altijd teleurstellingen en verrassingen. De laatste dagen is de geest uit fles, in de positieve zin van het woord. Het gaat echt heel goed", zegt de sportbestuurder uit Valkenburg tegen L1.

Kritiek
De afgelopen week werd er in de media kritiek geuit op TeamNL, omdat er naast enkele medailles gegrepen werd die op voorhand zeker leken. Denk daarbij aan de falende zwemequipe, die geen enkele medaille haalde op de lange baan. Daarentegen werden verrassend gouden plakken veroverd bij bijvoorbeeld het keirin, het roeien en het zwemmen in open water.

Limburger
Als provinciegenoot is Eurlings extra trots op de Limburgse medailles. Die werden tot dusver binnengehaald door Maaike Head (goud met de lichte dubbel twee bij het roeien) en Tom Dumoulin (zilver op de tijdrit).

Dumoulin
Persoonlijke hoogtepunt voor Eurlings op deze Spelen is de prestatie van Dumoulin. "Dat ik in de volgauto achter Tom mocht zitten, vond ik echt geweldig. Ik begrijp zijn dubbele gevoel over het zilver ook goed, maar als je ziet dat hij dit presteert met een gebroken pols, is het resultaat fantastisch. En Tom kan nog wel wat Spelen mee." Eurlings had de eer om de medaille te mogen uitreiken aan Dumoulin namens het IOC.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Twaalf Limburgers naar Olympische Spelen Rio
anp
Olympisch ticket voor roeister Maaike Head
Maaike Head gaat voor medaille in Rio
Olympisch roeiprogramma afgelast door harde wind
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen