Overslaan en naar de inhoud gaan

Camiel Eurlings moet te biecht vanwege mishandeling

Geplaatst opdonderdag 21 december 2017 - 7:10

Camiel Eurlings moet van NOC*NSF te biecht vanwege de mishandeling van zijn ex-vriendin.

De sportkoepel worstelt met het feit dat Eurlings nooit iets heeft willen verklaren over de mishandeling van zijn ex. Dat schrijft de Volkskrant.

Gesloten deuren
In 2015 deed de ex-vriendin van
Eurlings aangifte vanwege mishandeling. Zij liep naar eigen zeggen een gebroken elleboog, een hersenschudding en kneuzingen op. Justitie behandelde de zaak achter gesloten deuren. Eurlings kreeg een werkstraf van 40 uur en hoefde niet meer naar de rechter.

Ongemakkelijk
De veroordeling leverde een ongemakkelijke situatie op. En dat is de reden dat de NOC*NSF aan Eurlings vraagt om een verklaring te schrijven. "Hij berokkent de sport nog steeds schade", vertelt een bestuurslid aan de Volkskrant. "Dit gaat niet vanzelf weg", zegt een ander bestuurslid. "Er is rust nodig. En wij zijn toch het gezicht van de Nederlandse sport. Het is daarom aan hem om iets te doen."

Passend moment
Zijn woorvoerder Jan Driessen erkent aan de Volkskrant dat Eurlings zich beraadt op het geven van een toelichting, al kan hij nog niet zeggen hoe die eruit komt te zien. "Het kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld dat zijn advocaat Geert-Jan Knoops uitlegt wat er precies aan de hand is geweest. Het is aan Camiel om dit te bedenken en een passend moment te kiezen."

NOC*NSF hoopt dat met de verklaring de rust rondom Camiel Eurlings weer zal terugkeren. Eerder dit jaar ontving NOC*NSF ook een brief van een vader wiens dochter slachtoffer is geweest van seksueel misbruik in de sport. De vader wees de bestuurders op hun moraliteit.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen