Overslaan en naar de inhoud gaan

Camiel Eurlings doet aangifte tegen ex-vriendin

Geplaatst opdonderdag 14 juli 2016 - 19:09

Oud-minister Camiel Eurlings doet aangifte tegen zijn ex-vriendin. Hij beschuldigt haar van een poging tot chantage en van smaad.

Dat stelt de Valkenburger in een verklaring aan het AD.

Mishandeling
De 33-jarige Tessa Rolink deed in december vorig jaar aangifte tegen de voormalige CDA-minister uit Valkenburg. Eurlings zou haar in juli 2015 ernstig hebben mishandeld. De vrouw zou een hersenschudding, een gebroken elleboog, gescheurde oorlellen en diverse kneuzingen hebben opgelopen.

Lees ook: Onderzoek mishandelingszaak Eurlings nog niet klaar

Openbaar
Eurlings reageert nu voor het eerst op de zaak. "De heer Eurlings heeft kennis genomen van de aangifte die jegens hem is gedaan van een vermeend incident dat vierenhalve maand voorafgaand aan het doen van deze aangifte zou hebben plaatsgevonden,'' schrijft zijn advocaat Geert-Jan Knoops in de verklaring aan het AD.

Lees ook: Eurlings zwijgt over mishandeling: 'Mijn verhaal komt nog'

Onjuistheden
Volgens de verklaring van Eurling berust de aangifte van zijn ex-vriendin op onjuistheden. "In verband met de aangifte die jegens hem is gedaan, heeft hij bij gelegenheid van zijn verhoor bij de politie zelf aangifte gedaan jegens de aangeefster", schrijft raadsman Knoops.

Aangifte
De politie Noord-Holland bevestigt tegenover L1 dat Eurlings aangifte heeft gedaan.

Lees de hele verklaring van Camiel Eurlings op DeLimburger.nl

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onderzoek mishandelingszaak Eurlings nog niet klaar
Ex-vriendin weigert gesprek met Camiel Eurlings
Eurlings over mishandeling: 'Zo zit ik niet in elkaar'
Camiel Eurlings: 'wel handtastelijk, geen mishandeling'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen