Overslaan en naar de inhoud gaan

Camiel Eurlings biedt nu ook publiekelijk excuses aan

Geplaatst opzaterdag 30 december 2017 - 11:27

Camiel Eurlings maakt nu ook publiekelijk excuses in een persoonlijke verklaring. Dit doet hij naar aanleiding van het 'handgemeen' dat hij in 2015 had met zijn toenmalige vriendin Tessa Rolink.

'Tot nu toe heb ik zelf bewust gezwegen over het voor mijn ex-vriendin en mij pijnlijke voorval. Juist uit respect voor mijn ex-vriendin en ook om het onafhankelijk onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) niet te beïnvloeden.'

Zwijgen
Zo laat Eurlings in de persoonlijke verklaring weten. Het is voor het eerst na tweeëneenhalf jaar zwijgen dat hij zaterdag, eerst in het NRC en nu via een verklaring, zijn excuses voor de mishandeling van zijn toenmalige vriendin Rolink maakt.

Oprecht spijt
'Er zijn grenzen aan wat je over je privéleven op straat kunt en wilt leggen. Ik heb daarbij de publieke impact onderschat. Dat spijt me oprecht, vooral voor mijn ex-vriendin, het NOC, het IOC en alle Olympische sporters. En daarvoor bied ik mijn welgemeende excuses aan.' Zo laat het Nederlandse IOC-lid weten.

OM-schikking
Ook geeft Eurlings aan dat hij eerst geprobeerd heeft deze zaak met zijn ex-vriendin, waar hij veel van heeft gehouden, samen op te lossen. 'Uiteindelijk is het gelukt via een andere ook door haar geaccepteerde oplossing: een minnelijke OM-schikking zonder vaststelling dan wel erkenning van schuld. In verband met deze vertrouwelijke afspraak heb ik in april van dit jaar enkele dagen maatschappelijk werk verricht.'

Lees ook: Excuses van Eurlings voor handgemeen met ex

Privézaak
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft op basis van inzage in het dossier deze zaak tot privézaak bestempeld. 'De Ethische Commissie heeft dit oordeel afgelopen zomer herbevestigd. Deze minnelijke schikking stond een zogenaamde 'brede' Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) ook niet in de weg.' Zo staat er in de verklaring te lezen.

Rechtsstaat
Eurlings hoopt nog een flinke tijd te mogen blijven werken voor het IOC: 'Ik ben nooit eerder en zal ook nooit meer in zo’n situatie terecht komen. Daarom hoop ik dat ook voor mij de regels én afspraken van onze rechtsstaat gelden.'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen