Overslaan en naar de inhoud gaan

Cameratoezicht tegen vuurwerkoverlast in Roermond

Geplaatst opzaterdag 27 november 2021 - 11:01

De burgemeester van Roermond laat bewakingscamera's plaatsen bij twee plekken in haar stad waar zwaar illegaal vuurwerk wordt afgestoken.

Dat schrijft burgemeester Rianne Donders in een brief aan de gemeenteraad.

Het gaat om het Cruyff Court op de Donderberg en de sportkooi in De Kemp. Daar wordt volgens de burgemeester regelmatig zwaar vuurwerk afgestoken. Ze spreekt van 'ernstige verstoringen van de openbare orde en leefbaarheid'.

Onveilig
Extra aandacht van toezichthouders en de politie heeft volgens Donders geen effect gehad en de bewoners voelen zich onveilig. Daarom wil de burgemeester zo snel mogelijk cameratoezicht op de twee plekken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen