Overslaan en naar de inhoud gaan

Cameratoezicht in Roermondse buurt na beschietingen

Geplaatst opvrijdag 29 maart 2019 - 11:54

De gemeente Roermond heeft camera's opgehangen in de buurt Vrijveld. Dit is gedaan naar aanleiding van drie beschietingen op een bedrijfspand aan de Maria Theresialaan.

De camera's hangen op de Maria Theresialaan, Notenboomlaan, Spoorlaan Noord en de M. Tilman van Breestraat.

Drie keer
Een bedrijfspand, waar een telefoon- en computerwinkel is gevestigd, is afgelopen twee weken drie keer onder vuur genomen. De laatste keer was in de nacht van dinsdag op woensdag. De nacht daarvoor werd het pand ook al beschoten. In de nacht van 16 en 17 maart was het bedrijfspand in deze korte periode voor het eerst doelwit van een of meer schutters.

Lees ook: Bedrijfspand Roermond twee keer eerder beschoten

Inbreuk op veiligheid
'Die incidenten zijn een onaanvaardbare inbreuk op de veiligheid en het veiligheidsgevoel in de betreffende wijk', aldus burgemeester Donders-de Leest in een persbericht van de gemeente. De camera's blijven er in ieder geval zes weken hangen en mocht het nodig zijn, dan wordt die periode verlengd.

Flyers
De politie is woensdag gestart met een buurtonderzoek waarbij flyers werden uitgedeeld. Verder worden er getuigen opgeroepen met behulp van social media om meer informatie te krijgen over de schietpartijen.

De politie tast op het moment nog in het duister over de aanleiding en achtergrond van de beschietingen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen