Overslaan en naar de inhoud gaan

Cameratoezicht in Roermondse buurt na beschietingen

Geplaatst opvrijdag 29 maart 2019 - 11:54

De gemeente Roermond heeft camera's opgehangen in de buurt Vrijveld. Dit is gedaan naar aanleiding van drie beschietingen op een bedrijfspand aan de Maria Theresialaan.

De camera's hangen op de Maria Theresialaan, Notenboomlaan, Spoorlaan Noord en de M. Tilman van Breestraat.

Drie keer
Een bedrijfspand, waar een telefoon- en computerwinkel is gevestigd, is afgelopen twee weken drie keer onder vuur genomen. De laatste keer was in de nacht van dinsdag op woensdag. De nacht daarvoor werd het pand ook al beschoten. In de nacht van 16 en 17 maart was het bedrijfspand in deze korte periode voor het eerst doelwit van een of meer schutters.

Lees ook: Bedrijfspand Roermond twee keer eerder beschoten

Inbreuk op veiligheid
'Die incidenten zijn een onaanvaardbare inbreuk op de veiligheid en het veiligheidsgevoel in de betreffende wijk', aldus burgemeester Donders-de Leest in een persbericht van de gemeente. De camera's blijven er in ieder geval zes weken hangen en mocht het nodig zijn, dan wordt die periode verlengd.

Flyers
De politie is woensdag gestart met een buurtonderzoek waarbij flyers werden uitgedeeld. Verder worden er getuigen opgeroepen met behulp van social media om meer informatie te krijgen over de schietpartijen.

De politie tast op het moment nog in het duister over de aanleiding en achtergrond van de beschietingen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen