Overslaan en naar de inhoud gaan

Cameratoezicht in Roermondse buurt na beschietingen

Geplaatst opvrijdag 29 maart 2019 - 11:54

De gemeente Roermond heeft camera's opgehangen in de buurt Vrijveld. Dit is gedaan naar aanleiding van drie beschietingen op een bedrijfspand aan de Maria Theresialaan.

De camera's hangen op de Maria Theresialaan, Notenboomlaan, Spoorlaan Noord en de M. Tilman van Breestraat.

Drie keer
Een bedrijfspand, waar een telefoon- en computerwinkel is gevestigd, is afgelopen twee weken drie keer onder vuur genomen. De laatste keer was in de nacht van dinsdag op woensdag. De nacht daarvoor werd het pand ook al beschoten. In de nacht van 16 en 17 maart was het bedrijfspand in deze korte periode voor het eerst doelwit van een of meer schutters.

Lees ook: Bedrijfspand Roermond twee keer eerder beschoten

Inbreuk op veiligheid
'Die incidenten zijn een onaanvaardbare inbreuk op de veiligheid en het veiligheidsgevoel in de betreffende wijk', aldus burgemeester Donders-de Leest in een persbericht van de gemeente. De camera's blijven er in ieder geval zes weken hangen en mocht het nodig zijn, dan wordt die periode verlengd.

Flyers
De politie is woensdag gestart met een buurtonderzoek waarbij flyers werden uitgedeeld. Verder worden er getuigen opgeroepen met behulp van social media om meer informatie te krijgen over de schietpartijen.

De politie tast op het moment nog in het duister over de aanleiding en achtergrond van de beschietingen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen