Overslaan en naar de inhoud gaan

Cameratoezicht bij bedreigde Poolse winkel in Panningen

Geplaatst opdonderdag 24 juni 2021 - 19:54

De gemeente Peel en Maas plaatst camera's op het plein bij de Poolse supermarkt waar de afgelopen weken tot twee maal toe werd geprobeerd brand te stichten.

Het cameratoezicht op het Pastoor Huijbenplein in Panningen gaat per direct in en duurt voorlopig vier weken.

Daarna bekijken gemeente, politie en justitie of langer cameratoezicht nodig is. Dat heeft de gemeente donderdag laten weten. Ook zal de politie de situatie bij de Poolse super extra in de gaten houden.

Lees ook: Politie extra alert na reeks incidenten Poolse supermarkt

Burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo van Peel en Maas stelt het cameratoezicht naar eigen zeggen in om herhaling van incidenten rond de Poolse supermarkt te voorkomen. "Met dit preventief cameratoezicht willen wij bijdragen aan een veilige situatie op en rond het Pastoor Huijbenplein en hopen wij bij te dragen aan een veilig gevoel bij de bewoners en ondernemers rond het plein", aldus de burgemeester.

De camera is gericht op de voorzijde van de Poolse winkel en de directe omgeving. De privacy van de mensen die naast of boven de super wonen is volgens de gemeente gewaarborgd. Wel vraagt de gemeente deze direct omwonenden contact op te nemen met de politie als ze een verdachte situatie zien.

Onbekenden hadden het tot nog toe drie keer gemunt op de Poolse winkel. Op 3 juni werd een steen door de ruit gegooid en op 11 en 19 juni probeerden onbekenden er brand te stichten.

Lees ook: Omwonenden Poolse winkel vrezen voor hun veiligheid

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen