Overslaan en naar de inhoud gaan

Camera's moeten einde maken aan diefstal speeltoestellen

Geplaatst opdinsdag 3 april 2018 - 6:44

Bij speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst worden binnenkort beveiligingscamera's geïnstalleerd. Aanleiding voor deze maatregel is de diefstal van meerdere dure mandschommels.

Met de camera's hopen de vrijwilligers die de speeltuin runnen te voorkomen dat Roeffen Mart opnieuw doelwit van dieven zal worden. Dat meldt Nieuws uit Horst aan de Maas.

Mandschommels
De afgelopen maanden werden er meerdere dure mandschommels gestolen uit de speeltuin. De daders knipten de kettingen onder de bevestigingsmoeren door en gingen er met de speeltoestellen vandoor. De schade loopt inmiddels in de duizenden euro's.

Lees ook: Weer dure schommels gestolen uit speeltuin

In februari staken vandalen bovendien een klimtoestel in brand. De touwen van dit speeltoestel raakten toen zwaar beschadigd.

Beveiliging
Er worden deze maand drie camera's op het terrein van de speeltuin aan de Meerlosebaan in Grubbenvorst geplaatst. Daarmee kan een beveiligingsbedrijf de speeltuin ook 's nachts in de gaten houden.

Lees ook: Vandalen leggen speeltoestel in de as

De reacties van de mensen uit de omgeving zijn volgens de stichting hartverwarmend. "Na elke diefstal zijn er telkens weer mensen die spontaan een bedrag op onze bankrekening storten. Het laat zien hoe begaan de mensen zijn met Roeffen Mart", zegt de stichting tegen de lokale nieuwssite. Ook bedrijven uit de omgeving hebben hulp toegezegd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen