Overslaan en naar de inhoud gaan

Camera's moeten einde maken aan diefstal speeltoestellen

Geplaatst opdinsdag 3 april 2018 - 6:44

Bij speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst worden binnenkort beveiligingscamera's geïnstalleerd. Aanleiding voor deze maatregel is de diefstal van meerdere dure mandschommels.

Met de camera's hopen de vrijwilligers die de speeltuin runnen te voorkomen dat Roeffen Mart opnieuw doelwit van dieven zal worden. Dat meldt Nieuws uit Horst aan de Maas.

Mandschommels
De afgelopen maanden werden er meerdere dure mandschommels gestolen uit de speeltuin. De daders knipten de kettingen onder de bevestigingsmoeren door en gingen er met de speeltoestellen vandoor. De schade loopt inmiddels in de duizenden euro's.

Lees ook: Weer dure schommels gestolen uit speeltuin

In februari staken vandalen bovendien een klimtoestel in brand. De touwen van dit speeltoestel raakten toen zwaar beschadigd.

Beveiliging
Er worden deze maand drie camera's op het terrein van de speeltuin aan de Meerlosebaan in Grubbenvorst geplaatst. Daarmee kan een beveiligingsbedrijf de speeltuin ook 's nachts in de gaten houden.

Lees ook: Vandalen leggen speeltoestel in de as

De reacties van de mensen uit de omgeving zijn volgens de stichting hartverwarmend. "Na elke diefstal zijn er telkens weer mensen die spontaan een bedrag op onze bankrekening storten. Het laat zien hoe begaan de mensen zijn met Roeffen Mart", zegt de stichting tegen de lokale nieuwssite. Ook bedrijven uit de omgeving hebben hulp toegezegd.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen