Overslaan en naar de inhoud gaan

Camera's moeten einde maken aan diefstal speeltoestellen

Geplaatst opdinsdag 3 april 2018 - 6:44

Bij speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst worden binnenkort beveiligingscamera's geïnstalleerd. Aanleiding voor deze maatregel is de diefstal van meerdere dure mandschommels.

Met de camera's hopen de vrijwilligers die de speeltuin runnen te voorkomen dat Roeffen Mart opnieuw doelwit van dieven zal worden. Dat meldt Nieuws uit Horst aan de Maas.

Mandschommels
De afgelopen maanden werden er meerdere dure mandschommels gestolen uit de speeltuin. De daders knipten de kettingen onder de bevestigingsmoeren door en gingen er met de speeltoestellen vandoor. De schade loopt inmiddels in de duizenden euro's.

Lees ook: Weer dure schommels gestolen uit speeltuin

In februari staken vandalen bovendien een klimtoestel in brand. De touwen van dit speeltoestel raakten toen zwaar beschadigd.

Beveiliging
Er worden deze maand drie camera's op het terrein van de speeltuin aan de Meerlosebaan in Grubbenvorst geplaatst. Daarmee kan een beveiligingsbedrijf de speeltuin ook 's nachts in de gaten houden.

Lees ook: Vandalen leggen speeltoestel in de as

De reacties van de mensen uit de omgeving zijn volgens de stichting hartverwarmend. "Na elke diefstal zijn er telkens weer mensen die spontaan een bedrag op onze bankrekening storten. Het laat zien hoe begaan de mensen zijn met Roeffen Mart", zegt de stichting tegen de lokale nieuwssite. Ook bedrijven uit de omgeving hebben hulp toegezegd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen