Overslaan en naar de inhoud gaan

Camera's blijven in jachthavens hangen, ondanks arrestatie

Geplaatst opwoensdag 17 juni 2015 - 7:59

De opluchting bij ondernemers in de jachthavens van Midden-Limburg is groot, nu er een verdachte voor de havenbranden is opgepakt. Maar de camera's blijven voorlopig gewoon hangen.

Na de reeks branden in december en januari namen de ondernemers massaal extra veiligheidsmaatregelen.

Bewaking
Ze deden dit uit eigen initiatief, omdat de overheid simpelweg niet de financiële middelen heeft om alle 'risicobedrijven' in de regio te bewaken.

Zo besloten watersportbedrijven in Roermond om de toegangswegen naar de haven in de avonduren te blokkeren, auto's komen er niet meer in. In Wessem nam Marcel Sniekers een beveiliger in de arm en hing hij de haven vol camera's. "De beveiliging gaf ons gelukkig weer wat rust", zegt hij.

Opgepakt
Dinsdagochtend arresteerde de politie een man uit Maastricht. Hij wordt verdacht van de betrokkenheid bij tenminste één van de havenbranden in Herten, Ohé en Laak, Roermond en Wessem.

Hij werd opgepakt toen het rechercheteam dat onderzoek doet naar de havenbranden zijn woning doorzocht.

Lees ook: Man uit Maastricht opgepakt voor Limburgse havenbranden

Opgelucht
Dankzij de arrestatie gaat er een zucht van verlichting door de Roermondse watersportsector. "Het zou toch mooi zijn als we er nu eindelijk achter komen wie het heeft gedaan en waarom", zegt Roel Houben van de jachthaven in Herten waar de eerste brand heeft gewoed.

"Ik hoop dat er voor ondernemers en recreanten in de watersport binnenkort een einde komt aan de onzekerheid", hoopt Stef Strous, burgemeester van Maasgouw.

Schade
De kans dat de verzekeraars van de gedupeerden van de branden (een deel van) de schade op een mogelijke dader kunnen verhalen is uitermate klein. Dat is de inschatting van Paul Koopmans, woordvoerder van het Nederlands Verbond van Verzekeraars.

Lees hier meer over de havenbrand in Roermond.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meerdere jachten vatten vlam bij grote brand Roermond
Jachthaven Roermond wil snel herrijzen uit de as
Asbest Roermond
Man uit Maastricht opgepakt voor Limburgse havenbranden
Derde verdachte opgepakt voor havenbranden
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen