Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Camera's blijven in jachthavens hangen, ondanks arrestatie

Geplaatst opwoensdag 17 juni 2015 - 7:59

De opluchting bij ondernemers in de jachthavens van Midden-Limburg is groot, nu er een verdachte voor de havenbranden is opgepakt. Maar de camera's blijven voorlopig gewoon hangen.

Na de reeks branden in december en januari namen de ondernemers massaal extra veiligheidsmaatregelen.

Bewaking
Ze deden dit uit eigen initiatief, omdat de overheid simpelweg niet de financiële middelen heeft om alle 'risicobedrijven' in de regio te bewaken.

Zo besloten watersportbedrijven in Roermond om de toegangswegen naar de haven in de avonduren te blokkeren, auto's komen er niet meer in. In Wessem nam Marcel Sniekers een beveiliger in de arm en hing hij de haven vol camera's. "De beveiliging gaf ons gelukkig weer wat rust", zegt hij.

Opgepakt
Dinsdagochtend arresteerde de politie een man uit Maastricht. Hij wordt verdacht van de betrokkenheid bij tenminste één van de havenbranden in Herten, Ohé en Laak, Roermond en Wessem.

Hij werd opgepakt toen het rechercheteam dat onderzoek doet naar de havenbranden zijn woning doorzocht.

Lees ook: Man uit Maastricht opgepakt voor Limburgse havenbranden

Opgelucht
Dankzij de arrestatie gaat er een zucht van verlichting door de Roermondse watersportsector. "Het zou toch mooi zijn als we er nu eindelijk achter komen wie het heeft gedaan en waarom", zegt Roel Houben van de jachthaven in Herten waar de eerste brand heeft gewoed.

"Ik hoop dat er voor ondernemers en recreanten in de watersport binnenkort een einde komt aan de onzekerheid", hoopt Stef Strous, burgemeester van Maasgouw.

Schade
De kans dat de verzekeraars van de gedupeerden van de branden (een deel van) de schade op een mogelijke dader kunnen verhalen is uitermate klein. Dat is de inschatting van Paul Koopmans, woordvoerder van het Nederlands Verbond van Verzekeraars.

Lees hier meer over de havenbrand in Roermond.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Meerdere jachten vatten vlam bij grote brand Roermond
Jachthaven Roermond wil snel herrijzen uit de as
Asbest Roermond
Man uit Maastricht opgepakt voor Limburgse havenbranden
Derde verdachte opgepakt voor havenbranden
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen