Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Camerabewaking bij opgeknapt kunstwerk in berenkuil

Geplaatst opwoensdag 13 juni 2018 - 11:28

Het verloederde en beschadigde kunstwerk in de voormalige berenkuil in het stadspark in Maastricht is hersteld. Om te voorkomen dat vandalen en dieven opnieuw toeslaan hangen er camera's.

De bronzen beelden worden woensdag en donderdag teruggeplaatst.

Schade
Het werk van de Heerlense kunstenaar Michel Huisman raakte na de onthulling in 2001 zwaar beschadigd door vandalisme en diefstal. Zes bronzen beelden van uitgestorven dieren werden door dieven weggehaald waardoor 'De Halfautomatische Troostmachine', zoals het kunstwerk heet, zijn betekenis heeft verloren. Ook het beeld van beer Jo, die op een bankje naast de berenkuil zat, werd meegenomen door bronsdieven. De klauw van Jo bleef als stille getuige achter op het bankje.

Lees ook: Maastricht knapt verloederd kunstwerk op

Nieuw element
In 2014 is de restauratie van het kunstwerk begonnen. De opknapbeurt bevindt zich met het terugplaatsen van de beelden in de laatste fase. Er is één nieuw element toegevoegd. Op het bankje waar beer Jo zit, staat nu ook een poëtische tekst van dichter Wiel Kusters.

Anonieme weldoener
De totale kosten voor de renovatie bedragen 140.000 euro. Een anonieme weldoener heeft 120.000 euro bijgelegd. Het restant komt voor rekening van de gemeente Maastricht.

Foto: Jean-Pierre Geusens
Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen