Overslaan en naar de inhoud gaan

Camerabewaking bij beschoten opvanghuis Susteren

Geplaatst opwoensdag 1 mei 2019 - 15:12

De gemeente Echt-Susteren heeft een bewakingscamera geplaatst bij een beschoten woning in Susteren waar jongeren worden opgevangen.

De camera hangt aan een lantaarnpaal aan de Dieterderweg, tegenover het huis waarop maandagavond laat schoten werden afgevuurd.

Lees ook: Woonhuis in Susteren beschoten

Kogelgaten
In het raam van het huis zijn twee kogelgaten te zien. De politie tast nog in het duister over de achtergrond van de schietpartij, en zoekt naar getuigen. Volgens een Burgernet-oproep maandagavond was de mogelijke schutter een opvallend lange, slanke man met een geel petje en gele jas.

Opvang
De gemeente gaat in ieder geval niet uit van een motorclub-gerelateerd incident. De beschoten woning is volgens een woordvoerder een opvanghuis voor jongeren. De beschieting van maandagavond volgde op een al langer lopend conflict tussen enkele van de bewoners van het huis, en een groep andere jongeren.

Overgeplaatst
Volgens burgemeester Jos Hessels zijn de bewoners die bij dat conflict betrokken zijn, dinsdag al overgeplaatst naar een andere opvanglocatie. De camera is vooral geplaatst om de omwonenden gerust te stellen. Vooralsnog blijft de camera twee weken hangen.

Motorclubs
De afgelopen jaren werd Echt-Susteren verschillende keren geconfronteerd met geweld en bedreiging uit het motorclubmilieu, met name gericht op
Bandidos-voorman Harrie Ramakers uit Nieuwstadt. Vanwege die incidenten plaatste de gemeente eerder ook al mobiele bewakingscamera's.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen