Overslaan en naar de inhoud gaan

Camerabewaking bij beschoten opvanghuis Susteren

Geplaatst opwoensdag 1 mei 2019 - 15:12

De gemeente Echt-Susteren heeft een bewakingscamera geplaatst bij een beschoten woning in Susteren waar jongeren worden opgevangen.

De camera hangt aan een lantaarnpaal aan de Dieterderweg, tegenover het huis waarop maandagavond laat schoten werden afgevuurd.

Lees ook: Woonhuis in Susteren beschoten

Kogelgaten
In het raam van het huis zijn twee kogelgaten te zien. De politie tast nog in het duister over de achtergrond van de schietpartij, en zoekt naar getuigen. Volgens een Burgernet-oproep maandagavond was de mogelijke schutter een opvallend lange, slanke man met een geel petje en gele jas.

Opvang
De gemeente gaat in ieder geval niet uit van een motorclub-gerelateerd incident. De beschoten woning is volgens een woordvoerder een opvanghuis voor jongeren. De beschieting van maandagavond volgde op een al langer lopend conflict tussen enkele van de bewoners van het huis, en een groep andere jongeren.

Overgeplaatst
Volgens burgemeester Jos Hessels zijn de bewoners die bij dat conflict betrokken zijn, dinsdag al overgeplaatst naar een andere opvanglocatie. De camera is vooral geplaatst om de omwonenden gerust te stellen. Vooralsnog blijft de camera twee weken hangen.

Motorclubs
De afgelopen jaren werd Echt-Susteren verschillende keren geconfronteerd met geweld en bedreiging uit het motorclubmilieu, met name gericht op
Bandidos-voorman Harrie Ramakers uit Nieuwstadt. Vanwege die incidenten plaatste de gemeente eerder ook al mobiele bewakingscamera's.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen