Overslaan en naar de inhoud gaan

Camerabewaking bij beschoten opvanghuis Susteren

Geplaatst opwoensdag 1 mei 2019 - 15:12

De gemeente Echt-Susteren heeft een bewakingscamera geplaatst bij een beschoten woning in Susteren waar jongeren worden opgevangen.

De camera hangt aan een lantaarnpaal aan de Dieterderweg, tegenover het huis waarop maandagavond laat schoten werden afgevuurd.

Lees ook: Woonhuis in Susteren beschoten

Kogelgaten
In het raam van het huis zijn twee kogelgaten te zien. De politie tast nog in het duister over de achtergrond van de schietpartij, en zoekt naar getuigen. Volgens een Burgernet-oproep maandagavond was de mogelijke schutter een opvallend lange, slanke man met een geel petje en gele jas.

Opvang
De gemeente gaat in ieder geval niet uit van een motorclub-gerelateerd incident. De beschoten woning is volgens een woordvoerder een opvanghuis voor jongeren. De beschieting van maandagavond volgde op een al langer lopend conflict tussen enkele van de bewoners van het huis, en een groep andere jongeren.

Overgeplaatst
Volgens burgemeester Jos Hessels zijn de bewoners die bij dat conflict betrokken zijn, dinsdag al overgeplaatst naar een andere opvanglocatie. De camera is vooral geplaatst om de omwonenden gerust te stellen. Vooralsnog blijft de camera twee weken hangen.

Motorclubs
De afgelopen jaren werd Echt-Susteren verschillende keren geconfronteerd met geweld en bedreiging uit het motorclubmilieu, met name gericht op
Bandidos-voorman Harrie Ramakers uit Nieuwstadt. Vanwege die incidenten plaatste de gemeente eerder ook al mobiele bewakingscamera's.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen