Overslaan en naar de inhoud gaan

Cambuur hengelt in Limburgse voetbalvijver naar spelers

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 20:19

Fortuna Sittard-verdediger Calvin Mac-Intosch legt het nieuwe contractaanbod van de club naast zich neer en vervolgt zijn carrière bij SC Cambuur. Daarnaast hebben de Friezen nog twee spelers van Limburgse clubs op de korrel.

Mac-Intosch tekent in Leeuwarden een contract voor twee seizoenen, plus een optie voor een extra jaar, bij de club waar hij tussen 2014 en 2016 ook al actief was, zo valt te lezen op de clubwebsite.

Aflopend contract
Fortuna versterkte zich in de loop van het afgelopen seizoen met de toen clubloze Mac-Intosch en hij werd in Sittard al snel basisspeler. Zijn contract liep deze zomer af, maar Fortuna deed hem wel nog een nieuw aanbod. Mac-Intosch kiest uiteindelijk dus voor de eerstedivisionist, die vorige week de Eredivisie-perspectieven zag verdampen na een play-off-nederlaag tegen Go Ahead Eagles.

Lees ook: Exodus bij Fortuna Sittard: tien spelers uitgezwaaid

Stokkers
Volgens de Leeuwarder Courant is Cambuur nog niet uitgeshopt in Limburg. Technisch directeur Foeke Booy bevestigt dat Fortuna-spits Finn Stokkers op de shortlist staat. "We hebben een lijntje naar hem uitgegooid, maar we zitten in de wachtkamer", zo zegt Booy tegen de krant. Voor Stokkers, die 27 keer scoorde in dienst van Fortuna, blijkt na tweeënhalf jaar geen toekomst meer te zijn in Sittard. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd.

El Makrini
Daarnaast zou Cambuur ook een kijkje hebben genomen in Kerkrade. Mohamed el Makrini trekt daar deze zomer transfervrij de deur achter zich dicht bij Roda JC. De middenvelder, die in het Parkstad Limburg Stadion een grootverdiener was, was tussen 2011 en 2015 publiekslieveling én aanvoerder bij Cambuur. Hij bevestigt tegenover de krant een tijdje geleden benaderd te zijn door Cambuur. "Vervolgens heb ik helaas niets meer gehoord. Maar voor Cambuur staat mijn deur altijd open." Booy zet die deur op een kier. "We hebben geïnformeerd, maar op dit moment heeft het niet de prioriteit. We maken nu eerst andere keuzes."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen