Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Cambuur hengelt in Limburgse voetbalvijver naar spelers

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 20:19

Fortuna Sittard-verdediger Calvin Mac-Intosch legt het nieuwe contractaanbod van de club naast zich neer en vervolgt zijn carrière bij SC Cambuur. Daarnaast hebben de Friezen nog twee spelers van Limburgse clubs op de korrel.

Mac-Intosch tekent in Leeuwarden een contract voor twee seizoenen, plus een optie voor een extra jaar, bij de club waar hij tussen 2014 en 2016 ook al actief was, zo valt te lezen op de clubwebsite.

Aflopend contract
Fortuna versterkte zich in de loop van het afgelopen seizoen met de toen clubloze Mac-Intosch en hij werd in Sittard al snel basisspeler. Zijn contract liep deze zomer af, maar Fortuna deed hem wel nog een nieuw aanbod. Mac-Intosch kiest uiteindelijk dus voor de eerstedivisionist, die vorige week de Eredivisie-perspectieven zag verdampen na een play-off-nederlaag tegen Go Ahead Eagles.

Lees ook: Exodus bij Fortuna Sittard: tien spelers uitgezwaaid

Stokkers
Volgens de Leeuwarder Courant is Cambuur nog niet uitgeshopt in Limburg. Technisch directeur Foeke Booy bevestigt dat Fortuna-spits Finn Stokkers op de shortlist staat. "We hebben een lijntje naar hem uitgegooid, maar we zitten in de wachtkamer", zo zegt Booy tegen de krant. Voor Stokkers, die 27 keer scoorde in dienst van Fortuna, blijkt na tweeënhalf jaar geen toekomst meer te zijn in Sittard. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd.

El Makrini
Daarnaast zou Cambuur ook een kijkje hebben genomen in Kerkrade. Mohamed el Makrini trekt daar deze zomer transfervrij de deur achter zich dicht bij Roda JC. De middenvelder, die in het Parkstad Limburg Stadion een grootverdiener was, was tussen 2011 en 2015 publiekslieveling én aanvoerder bij Cambuur. Hij bevestigt tegenover de krant een tijdje geleden benaderd te zijn door Cambuur. "Vervolgens heb ik helaas niets meer gehoord. Maar voor Cambuur staat mijn deur altijd open." Booy zet die deur op een kier. "We hebben geïnformeerd, maar op dit moment heeft het niet de prioriteit. We maken nu eerst andere keuzes."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen