Overslaan en naar de inhoud gaan

Caleb Ewan verslaat Groenewegen in Toulouse

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 18:14

Mike Teunissen zette zijn ploegmaat Dylan Groenewegen keurig af voor de sprint, maar zijn kamergenoot in de Ronde van Frankrijk kwam op de streep in Toulouse enkele centimeters te kort om Caleb Ewan van de etappewinst af te houden.

In de rit van Albi naar Toulouse reden Lilian Calmejane, Aimé De Gendt, Anthony Perez en Stéphane Rossetto lange tijd vooruit, maar de sprintersploegen hielden de vier onder controle. Perez werd als eerste gegrepen, daarna hielden Calmejane en ploegmaat Stéphane Rossetto het voor gezien en bleef De Gendt nog even uit de greep van het peloton.

Lange lead-out
Vijf kilometer voor de streep kon ook hij dagsucces vergeten en maakte het peloton zich op voor de eindsprint. Teunissen deed een lange lead-out en lanceerde Groenewegen. Ewan dichtte het gat en drukte zijn band een fractie eerder dan de sprinter van Jumbo-Visma over de streep. Mike Teunissen werd 14e.

6 minuten
Wout Poels finishte in een groepje dat met bijna zes minuten achterstand over de streep kwam. Julian Alaphilippe blijft in het geel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen