Overslaan en naar de inhoud gaan

Caleb Ewan verslaat Groenewegen in Toulouse

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 18:14

Mike Teunissen zette zijn ploegmaat Dylan Groenewegen keurig af voor de sprint, maar zijn kamergenoot in de Ronde van Frankrijk kwam op de streep in Toulouse enkele centimeters te kort om Caleb Ewan van de etappewinst af te houden.

In de rit van Albi naar Toulouse reden Lilian Calmejane, Aimé De Gendt, Anthony Perez en Stéphane Rossetto lange tijd vooruit, maar de sprintersploegen hielden de vier onder controle. Perez werd als eerste gegrepen, daarna hielden Calmejane en ploegmaat Stéphane Rossetto het voor gezien en bleef De Gendt nog even uit de greep van het peloton.

Lange lead-out
Vijf kilometer voor de streep kon ook hij dagsucces vergeten en maakte het peloton zich op voor de eindsprint. Teunissen deed een lange lead-out en lanceerde Groenewegen. Ewan dichtte het gat en drukte zijn band een fractie eerder dan de sprinter van Jumbo-Visma over de streep. Mike Teunissen werd 14e.

6 minuten
Wout Poels finishte in een groepje dat met bijna zes minuten achterstand over de streep kwam. Julian Alaphilippe blijft in het geel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen