Overslaan en naar de inhoud gaan

Caleb Ewan verslaat Groenewegen in Toulouse

Geplaatst opwoensdag 17 juli 2019 - 18:14

Mike Teunissen zette zijn ploegmaat Dylan Groenewegen keurig af voor de sprint, maar zijn kamergenoot in de Ronde van Frankrijk kwam op de streep in Toulouse enkele centimeters te kort om Caleb Ewan van de etappewinst af te houden.

In de rit van Albi naar Toulouse reden Lilian Calmejane, Aimé De Gendt, Anthony Perez en Stéphane Rossetto lange tijd vooruit, maar de sprintersploegen hielden de vier onder controle. Perez werd als eerste gegrepen, daarna hielden Calmejane en ploegmaat Stéphane Rossetto het voor gezien en bleef De Gendt nog even uit de greep van het peloton.

Lange lead-out
Vijf kilometer voor de streep kon ook hij dagsucces vergeten en maakte het peloton zich op voor de eindsprint. Teunissen deed een lange lead-out en lanceerde Groenewegen. Ewan dichtte het gat en drukte zijn band een fractie eerder dan de sprinter van Jumbo-Visma over de streep. Mike Teunissen werd 14e.

6 minuten
Wout Poels finishte in een groepje dat met bijna zes minuten achterstand over de streep kwam. Julian Alaphilippe blijft in het geel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen